Šta Francuzi rade u našoj grupi?

 
  • 6

I zemlja domaćina narednog Evropskog prvenstva se nalazi u grupi sa našom reprezentacijom, ali se rezultati sa Francuskom neće računati, jer je ona kao domaćin već obezbedila učeće na ovom takmičenju

U nedelju je u Nici obavljen žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a reprezentacija Srbije se nalazi u grupi sa Portugalom, Danskom, Jermenijom i Albanijom.

Ipak, Srbija će u ovoj grupi imati prilike da odmeri snage i sa domaćinom. Francuska se već kao domaćin kvalifikovala za ovo takmičenje, ali će prema novim propozicijama igrati mečeve sa selekcijama iz grupe I, ali bez takmičarskog značaja.

Ovo je još jedna inovacija koju je uvela UEFA, kako bi domaćin Evropskog takmičenja imao zagarantovane prijateljske mečeve i mogao da se uigra za takmičenje.

Pored domaćina Francuske, direktan plasman obezbediće devet pobednika grupa, devet drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana reprezentacija. Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igraće baraž i četiri pobednika pridružiće se ostalim učesnicima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA