Da li ćemo gledati istorijsko finale Kupa Koraća?

 
  • 4

Polufinalne utakmice Kupa igraju se u subotu, a od četiri tima koja se sastaju dva nikada nisu igrala u finalu, niti uzimala trofej

Utakmice polufinala turnira Kupa Radivoja Koraća na programu su u subotu i daće konačan odgovor na zanimljivo pitanje.

MEGA I RADNIČKI NIKAD U FINALU

Da li će se Radnički i Mega Vizura, prvi put u svojo istoriji, ali i istoriji srpske košarke boriti za trofej, ili će se finale igrati između dva bratska kluba Crvene zvezde i FMP-a.

Naravno, moguća je i varijanta da se sastanu Zvezda i Mega ili Kragujevčani i "panteri", što bi takođe bio presedan, ali o tome ćemo ako se takva situacija desi.

U svakom slučaju, kada bi se Radniški i Mega našli u finalu to bi bilo prvi put u istoriji Kupa, od kada nosi ime slavnog košarkaša, da će neko ko nije Crvena zvezda, Partizan ili FMP osvojiti trofej.

FINALE PRE FINALA

U prvom meču sastaju se dva najveća favorita za titulu, posle ispadanja Partizana. To su  Crvena zvezda i Radnički, koji igraju od 17 sati, dok se od 21 sat sastaju FMP  i Mega Vizura.

Posle sedam godina u borbi za finale neće biti šampiona Partizana, pa je samim tim neizvesno prognozirati ko bi mogao da se u nedelju bori za trofej.

Realno, najveći favorit je Crvena zvezde, koja je ove sezone već dva puta pobeđivala Radnički. Ali, ovo je samo jedan eliminacioni meč, drugačije su emocije, drugačija psihologija, a Šumadinci nemaju šta da izgube.

PANTERI VREBAJU IZ SENKE

Pritisak će biti na crveno-belima koji jesu u formi, ali to treba da pokažu na večerašnjoj utakmici.

U drugom polufinalu sastaju se Mega Vizura i FMP, koji je dobrom igrom eliminisao, nekompletni i desetkovani Partizan.

U ovom duelu favorit je Mega, kao član regionalne lige i kao tim koji ima više jakih utakmica u nogama. Ali, poletna ekipa trenera Milana Gurovića iz predgrađa je pokazala da nikako nije za potcenjivanje.

To je tim sa nekoliko juniorskih i mladih reprezentativaca Srbije, kojima su ove utakmice odskočna daska za seniorsku karijeru.

Meč za trofej na programu je u nedelju od 20.30 sati.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA