PARTIZAN NIJE OSVETIO ZVEZDU: Lokomotiva utišala Arenu, fenomenalni Kinzi!

 
  • 37

Srpski šampion poražen od ruske ekipe u "Kombank areni" u petom kolu Top 16 faze Evrolige - 87:81 (20:18, 23:20, 20:22, 24:18)

Ako su svi Partizanu dodelili epitet "oslabljen" pred utakmicu sa Lokomotivom, crno-beli su na to odgovorili još jednom požrtvovanom partijom u "Kombank areni". Ruska ekipa je u jednoj kvalitetnoj utakmici na kraju slavila 87:81 (20:18, 23:20, 20:22, 24:18) u utakmici petog kola Top 16 faze Evrolige.

Crno-beli su imali nekoliko naleta posle kojih su gosti morali da se "čupaju", a to su radili upravo preko odličnog šuta za tri poena - 13 ubačenih iz 26 pokušaja. Tarens Kinzi je bio onaj koji je u Partizanu nosio ekipu sa čak 32 poena, uz tri ukradene lopte i jednu atrkativnu blokadu.

Uz Kinzija, najbolji pojedinac među crno-belima je bio Bogdan Bogdanović sa 16 poena, koji prvi put posle dužeg vremena nije postigao nijednu trojku. Kapiten Žofri Lovernj je ubacio deset poena.

Na drugoj strani, Krunoslav Simon je ubacio 18 poena, a Likodej 15 poena - 5/5 za tri poena! Braun, Kalneitis i Jasaitis ubacili su po deset poena. Treba napomenuti Zubkova, koji je prvi put u igru ušao u poslednjoj deonici, i sa dve trojke dao veliki doprinos pobedi ruske ekipe.

Partizan nije odavao utisak oslabljene ekipe na startu meča. Naprotiv, poveo je 6:0 preko Andrića, Bogdanovića i Gagića, i pokazao agresivnost koja se sigurno svidela svim navijačima.

Crno-beli su imali nadmoć u skoku i poveli 12:7, a potom je usledila serija gostiju preko preko Brauna i Simona. Nanizalo se nekoliko grešaka domaćih, a Lokomotiva je nastavila seriju na 10:0. Na kraju prve deonice, Lokomitva imala dva poena viška.

Tarens Kinzi je trojkom najavio da će biti glavni na terenu u drugoj deonici. Amerikanac je brzo nanizao 14 poena, a pritom je ubeležio i atrkativnu blokadu. Trojku koju je Lovernj postigao potpuno je zapalila "Arenu", kao i blokada Bezbradice na pokušaj Hendriksa.

U finišu se Lokomitiva prebacila na efikasan pik-en-rol, bolje se snašla i napravila seriju od 8:0. Od toga je dve trojke postigao Lihodej. Gosti su  na odmor otišli sa prednošću 43:38.

Ruska ekipa je iskusno koristila to što crno-beli toliko kubure sa dužinom klupe, i brzo su stigli prvi put do dvocifrene prednosti - 50:40. Izuzetno raspoloženi Lihodej ubacio je još dve trojke. Partizan se i dalje nije predavao nego je posle sjajne serije usledila izjednačio na 51:51. "Arenu" su ponovo zapalili Kinzi sjajnim zakucavanjem, kao i Andrić preciznim šutem za tri poena.

Odgovor protivnika je bio miniserija od 5:0 preko Simona, i preciznim šutem za tri poena gosti prekidaju nalete domaćih. Pogotkom Bogdanovića u poslednjoj sekundi, crno-beli su pred odlučujuću četvrtinu imajli samo tri poena minusa.

Umesto da to nadoknadi, Partizan je imao četiri minuta praznog hoda, što je gostima donelo "plus devet". Novu nadu donosi Kinzi sa svojim minijaturama, i taman da utakmica pređe u neizvesnu završnicu, Lokomotiva se novim dvema trojkama ponovo odlepila na sigurnu prednost za pobedu.

Sledi pauza u Evroligi zbog kup takmičenja, tako da će srpski šampion za dve nedelje igrati protiv Žalgirisa, u četvrtak 13. februara od 18.45.

Tabela: CSKA 4-1, Makabi 4-1, Real Madrid 4-1, Lokomotiva 3-2, Bajern 2-3, Galatasaraj 2-3, Bajern 2-3, Partizan 1-4, Žalgiris 0-5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7 EV.TITULA ,A NEMA KERA

    31. januar 2014 | 21:37

    Koji casovi ljubavi,pa ona baba sto drzi sal dosla je zbog rusa,ostali joj u lepom secanju,od oslobodjenja!!!

  • Bio jednom klub iz Zagreba

    31. januar 2014 | 20:51

    Karte su bile 500 din.,da li ste pored vaterpola i fudbala,odustali i od kosarke?Gde su casovi ljubavi???

  • FADILJ VOKRI DO KOSKE

    31. januar 2014 | 21:09

    Jao koja vam se katastrofa sprema obradovicevi klinci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA