BORBA ZA OPSTANAK: Srbija - Švajcarska 0:2 posle prvog dana!

 
  • 5

Posle poraza Ilije Bozoljca od Rodžera Federera, mladi Dušan Lajović nije uspeo da iznenadi šampiona Australijan opena Stanislasa Vavrinku

Dva najbolja švajcarska tenisera su opravdali uloge favorita i doneli svojoj reprezentaciji vođstvo od 2:0 protiv Srbije u prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa.

Posle poraza Ilije Bozoljca od Rodžera Federera, mladi Dušan Lajović nije uspeo da iznenadi šampiona Australijan opena Stanislasa Vavrinku. Treći teniser sveta, koji igra u životnoj formi, slavio je 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (9:7).

Lajović je pružio zaista odličnu partiju protiv trenutno najboljeg švajcarskog tenisra. Imao je sjajnu šansu da meč uvede u peti set, jer je u taj-brejku imao set loptu, svoj servis i Vavrinku koji je imao problema sa rukom. U tom trenutku je prevladao strah, pa je Lajović napravio duplu servis grešku.

Od samog starta su obojica igrača krenuli agresivno. Lajović je isto kao i pre dva meseca u beogradskoj Areni protiv Radeka Štepaneka, uspeo da napravi brejk, ali mu je Vavrinka uzvratio istom merom.

Švajcarac je potom ponovo napravio brejk za 5:3, onda Lajović ribrejk. Kako posle nije uspeo da sačuva svoj servis, to je donelo Vavrinki osvajanje prvog seta.

U drugom je Lajović pokazao svoj pun potencijal, dok je Vavrinka sve lošije igrao. Napravio je čak 16 neiznuđenih grešaka, a naš as svega dve. Servis je bio na strani mladog Srbina, koji je napravio brejk u sedmom gemu. Naredni gem Srbin osvaja bez izugbljenog poena, i potom uspeva da sačuva svoj servis za izjednačenje u meču.

Nažalost, već na startu trećeg seta Vavrinka ispravlja svoje kikseve iz prethodnog dela meča - brzo je poveo 3:0, a Lajovićev servis je bio problematičan. Švajcarac je još jednom napravio brejk za 5:1 a onda je lagano završio set.

Delovalo je da će sve biti gotovo kada je Vavrinka u četvrtom setu napravio novi brejk u trećem gemu, ali je u šestom 102. teniser sveta uspeo da dođe do tri brejk lopte. Švajcarac ih je spasao, ali je potom dozvolio Srbinu novu koju je on iskoristio.

Pobednik je rešen u taj-brejku, i to dramatičnom. Vavrinka odmah napravio minibrejk, i imao vođstvo 4:2. Tada je nezgodno udario sebe u ruku, koja je počela da mu trne. Lajović je vezao poene do 5:4, a potom je došao do set lopte, koju je prokockao duplom servis greškom.

Posle dva sata i 38 minuta, Vavrinka je imao meč loptu, a Lajović je lopticu poslao u aut.

U subotu je na programu dubl meč u kojem igraju Nenad Zimonjić i Filip Krajinović protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera.

U nedelju se u prvom meču sastaju Lajović i Federer, a potom će snage odmeriti Bozoljac i Vavrinka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    31. januar 2014 | 18:20

    Duskica mala. Svaka mu cast. Dusa je bas.

  • Anci

    31. januar 2014 | 19:56

    Ne znam kakva osoba moze da kaze da Dusan nije igrao dobro! Ja sam odusevljena..

  • Pedja

    31. januar 2014 | 20:01

    A gde je sada Djokovic da se, barem malo, oduzi ovom narodu koji ga nesebicno podrzava u njegovim licnim pohodima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA