NEMA KLUBA KOJI NE ŽELI NOVAKA: Evo čije je sve dresove oblačio Đoković! (FOTO)

 
  • 2

Zvezda, Benfika, Real, Monako, PSŽ, Boka Juniors... Kada bi najveći svetski klubovi mogli da biraju jednog poznatog, ali pravog navijača, bio bi to srpski teniser. Uverite se zašto

- Želim dres kluba za koji navija papa Franja - rekao je Novak Đoković u trenutku kada je na poklon od gradonačelnika Buenos Ajresa dobio na poklon dres Boke Juniors, ali je vrlo brzo posetio i jedan od najvećih argentinskih klubova:

- Uživao sam u obilasku Boka Juniors stadiona koji stvarno izgleda spektakularno. Kao veliki poštovalac fudbala, zahvalan sam ljudima iz Boke i San Lorenca sto su mi poklonili njihove dresove koje ću sa zadovoljstvom poneti kući kao sećanje na ovo lepo putovanje.

Upravo ovim dresovima najbolji srpski teniser je uvećao kontigent već postojećih majica sportskih klubova koje je dobijao na poklon tokom karijere, a bilo ih je mnogo. Možemo reći, skoro koliko i trofeja.

Sada već davne 2006. mladi Novak Đoković je osvojio turnir u Mecu, posle čega je dobio na poklon dres francuske reprezentacije s brojem četiri na leđima, što je objasnio time da ga je dobio od četiri obožavateljke koje ga prate po turnirima:

- Nadam se da sam zauvek kupio Francuze - rekao je Nole posle aplauza koje je dobio po izlasku na teren u dresu ''galskih petlova''.

Nedugo zatim, tada 16. teniser sveta na poklon je dobio i dres s nacionalnim grbom Srbije, uz čestitke i broj koji je asocirao na njegov rejting u tom trenutku.

- Sada nosim broj 16, ali moj je cilj da obučem golmanski dres... Tada ću ostvariti svoj san - rekao je Đoković, i poručio da neće menjati državljanstvo bez obzira na to što mu je Velika Britanija ponudila njihov pasoš.

Sedam godina kasnije Nole je dočekao da kao poklon dobije dres s brojem jedan na leđima, čime je ispunio još jedan od svojih snova. Tokom turnira u Madridu Đoković je posetio ''Santjago Bernabeu'' i odgledao meč između Reala i Valjadolida (4:3), posle čega mu je predsednik ''kraljevskog kluba'' Florentino Perez uručio belu ''jedinicu''.

Đoković je poznat i kao veliki navijač Crvene zvezde i Milana, pa je 2010. u Majamiju dobio dres Milana s potpisom Pirla i Ibrahimovića, koji mu je nedugo zatim poklonio i svoj dres s brojem 11 iz Milana, a kasnije i onaj iz PSŽ-a, kada je Šveđanin potpisao za ''svece''.

Već naredne godine Noleta su obradovali Ivan Ivanović i tadašnji fudbaler Zvezde Evandro. Poznati voditelj mu je tokom svoje emisije poklonio ''crveno-beli'' dres da bi Brazilac, koji je i sam igrao tenis, dres s brojem 10 uručio u vreme kada je Đoković igrao ''Srbija Open''.

Tokom jednog košarkaškog meča ''crveno-belih'' Đoković je došao u "Pionir" da podrži svoje miljenike i tom prilikom je, naravno, nagrađen dresom košarkaške sekcije tima s Malog Kalemegdana.

Koliko Južnoamerikanci cene srpskog tenisera govore i pokloni Dijega Armanda Maradone, brazilskog Fluminensea, kao i nacionalne selekcije petostrukih svetskih prvaka. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji poklonio je preko novinara ESPN dres Argentine sa njegovim imenom i potpisom, dok je Đoković od Fluminensea dobio dres u momentu kad je tokom posete Rio De Žaneiru igrao egzibicione mečeve.

Tad je snage na terenu odmerio sa legendama kao što su Ziko, Bebeto, ali i naš Dejan Rambo Petković dok je tokom konferencije pre meča s Kuertenom dobio uramljen dres Brazila s natpisom ''Nole No1''.

Ni turnir u Rimu nije izostao bez poklona u vidu dresa Rome i Bojana Krkića kada je Bojanov otac uručio Đokoviću poklon uz poruku: ''Za mog drugara Đokovića!''

Takođe, Nole je iste godine prilikom gostovanja u Aziji na egzibicionim mečevima dobio dres Los Anđeles Klipersa koji su, kao i on, egzibiciono odmerili snage s Majamijem. Ova 2013. godina isto toliko je bila berićetna, barem što se tiče dresova.

Iako živi u Monte Karlu, Đoković je tek u aprilu ove godine dobio dres Monaka čiji je bio počasni gost na utakmici protiv Klermona u drugoj ligi, kada je izveo i početni udarac. Sobu ukrašenu dresovima raznih klubova Đoković je upotpunio tokom završnog mastersa u Londonu.

Našeg tenisera su najpre obradovali Srbi iz Benfike, koji su mu uručili dres lisabonskih ''orlova'' s potpisima fudbalera uključujući i priključenog Luizaa, a pre meča Čelsija i Šalkea priliku da ga upozna imao je i defanzivac ''plavaca'' David Luiz, koji je iskoristio priliku i poklonio mu dres s brojem četiri.

Novakovu posetu Londonu iskoristio je i Crnogorac Stevan Jovetić. Bivši napadač Partizana se družio s Noletom posle meča Čelsija i VBA kada mu je poklonio dres ''građana" sa svojim imenom na leđima. Zauzvrat je dobio reket s potpisom.

Godinu koja je polako na izmaku Đoković je završio na drugom mestu ATP liste, ali veliki su izgledi da se će se vrlo brzo vratiti na presto, gde i pripada. Ko zna, možda u nekom novom dresu nekog novog kluba koga prati i voli...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cacanin

    26. novembar 2013 | 00:40

    ZIVA LEGENDA SA 27 GODINA!!!! TI SI NAJVECI AMBASADOR SRBIJE U SVETU!!

  • delijesever1989

    26. novembar 2013 | 09:36

    Ko je cacaninu dao minus?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA