BAJERN RAZBIO DORTMUND: Za sve je kriv janjičar Gece! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

 
  • 1

Borusijino dete rešilo Klasiker u 66. minutu i stavilo ruku na srce. Džaba, stadion ga je izviždao, a "milioneri" ga sada još više mrze nego ranije. Bajern je posle 13. kola na plus 4 u odnosu na prvog pratioca

Zahvaljujući preletaču Mariju Geceu, Bajern je slavio u najvećem fudbalskom okršaju ovog vikenda i pobedom nad najljućim rivalom Dortmundom od 3:0 (0:0) prvak Evrope je utabao put ka odbrani titule prvaka Nemačke.

Veliki derbi u Dortmundu je rešio klasičan "špic" udarac mladog veziste Bajerna, do skora Borusije, a Arjen Roben i Tomas Miler su samo dokrajčili žuto - crne pred njihovim navijačima u finišu meča.

Kako će noćas spavati Gece ne znamo, navijači milionera će ga još više mrzeti, pitanje je kako će se ova janjičarska uloga koju je imao u "Klasikeru" završiti ili možda rasplamsati.

Džaba mu i što je posle postignutog gola u 66. minutu podigao ruke pred hapšenje, kao da govori "izvinjavam se, mnogo se izvinjavam".

Bez dva standardna štopera (Subotića i Humelsa) Borusija je i više nego bila dobra pred svojim navijačima, a u nekoliko navrata je samo sreća delila od vođstva protiv tima Pepa Gvardiole, a na kraju je deklasirana ni kriva ni dužna.

Pola sata pre kraja je u igru ušao Mario Gece, dete Borusijino, a sada pravi uzdanica Pepa Gvardiole i sve je okrenuo. Taj potez Španca nadmudrio je Jirgena Klopa, trenera Dortmunda. Uspeo je Pep da se iskupi za onaj poraz sa početka sezone u Superkupu Nemačke na istom stadionu.

U tome mu je pomogao i Roben, koji je desetak minuta pre kraja povećao prednost, a Tomas Miler rutinski doneo treći gol za tri boda.

Ako bi trebalo još nekog izdvojiti uz Gecea kao junaka bavarskog tima, onda je to Manuel Nojer. Golman prvaka Evrope je nekoliko puta skinuo zicere domaćinu, Borusija je u oba poluvremena imala žestokih udaraca, ali na kraju nula na kontu golova.

Uskoro opširnije...

U ostalim mečevima Bundeslige koji su ostali u senci ovog duela Leverkuzen je slavio u Berlinu protiv Herte.

Tabela Bundes lige posle nekompletnog 13. kola: Bajern 35, Leverkuzen 31, Borusija D. 28, Borusija M. 25, Volfsburg 22, Šalke 21...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    24. novembar 2013 | 08:37

    Dortmund je imao prosle sezone trenutak sjaja. Sad nek se probude i neka shvate da su i manje od prosecne bundes ekipe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA