ĆIRO BLAŽEVIĆ: Šta Šimunić zna šta su NDH i ustaše!

Bivši selektor Hrvatske ne opravdava postupak Josipa Šimunića posle meča sa Islandom

  • 5

Postupci defanzivca Hrvatske Josipa Šimunića posle meča sa Islandom u okviru baraža za SP izazvali su dosta bure, kako u Hrvatskoj tako i u svetskoj javnosti.

Dizanje leve ruke i uzvikivanja: ''Za dom spremni'' naišlo je na velike osude i zgražavanje, a popularnog ''Džoa'' nisu poštedili ni hrvatski novinari, dok je bivši selektor ''kockastih'' Miroslav Ćiro Blažević istakao da ne opravdava ovakav gest, ali da donekle razume.

- Šta Šimunić zna šta je NDH, ko su bili Ante Pavelić, Andrija Artuković i drugi i šta su oni radili? Ne zna ništa. On i mladi uzvikivanjem "Za dom spremni" samo izazivaju. Fudbal je uvek bio država u malom, manifestacija politike. To je neizbežno. Šimunić je došao iz Australije iz kruga političke emigracije - rekao je Blažević za HINU, i dodao:

- Ja to ne opravdavam, pogotovo ako pokliči aludiraju na ono zlo koji se dogodilo u ustaškom režimu. Moja dvojica braće, Anto i Joso, umrli su kao ustaše, obojica sa 17 godina, ali ja ih ne opravdavam, kao što ih nije opravdavao ni moj otac. Sve što je protiv čovečanstva i civilizovanog ponašanja niko normalan ne može da opravda.

Iako mnogi očekuju da će Šimnić napokon biti kažnjen zbog svega šta je u poslednje vreme činio, Blažević se ne slaže sa tim.

- Kažu kazniće ga UEFA. Ma šta zna UEFA šta je: "Za dom spremni'' - zaključio je Ćiro u razgovoru za HINU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: HINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rancha

    20. novembar 2013 | 23:29

    Svaka čast Ćiro!

  • dragan Trebinje

    21. novembar 2013 | 08:03

    Ma koji veliku covjek,koje bravo aloo...Mase slikom zlikovca i osudjuje onoga muvljuza!!!Trebao je Pavelicevon slikom mahati!U cemu je razlika?!?Simunicu mikrofon u shake i da se izvines;Jeo sam g...a!!Bez moljenja,bas tim recima...

  • pajdo

    21. novembar 2013 | 01:11

    e jbg. kad nasi psuju englezima mater onda uefa to razume, a kad joe simunich s*re onda ne razumu... naravno, cak i meni treba recnik da razumem taj "hrvatski" jezik ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA