JUŽNA AMERIKA: Čile i Ekvador se pridružili Argentini i Kolumbiji, Urugvaj u baražu! (VIDEO)

 
  • 1

U poslednjem kolu kvalifikacija Urugvaj savladao Argentinu sa 3:2 i izjednačio se po bodovima sa Ekvadorom, koji je poražen u Čileu sa 2:1, ali Suarez, Kavani i ekipa zbog slabije gol razlike moraju u baraž protiv Jordana

Završene su i južnoameričke kvalifikacije za svetsko prvenstvo koje će se održati u Brazilu naredne godine. Argentina i Kolumbija obezbedile su učešće pre poslednjeg kola, a pridružili su im se Čile i Ekvador, dok će Urugvajci morati u baraž protiv Jordana, tako da će verovatno na popravnom ispitu i oni izvaditi vizu za globalnu smotru.

Argentina i Kolumbija biće nosioci grupa na Svetskom prvenstvu, a možda i Urugvaj, ako prođe baraž i bude među prvih sedam kada FIFA u četvrtak objavi rang-listu za oktobar. Žreb grupa za SP biće održan 6. decembra.

U meču u kojem je obema reprezentacijama odgovarao nerešen rezultat, Čile je savladao Ekvador sa 2:1. Domaćini su oba gola postigli u razmaku od nekoliko minuta, u 35. Aleksis Sančez doveo je Čileance u vođstvo, u 38. Medel je duplirao prednost, da bi u 66. minutu Kaiseido ublažio poraz.

Urugvaj je  u Montevideu, na čuvenom Sentenariju, savladao sa 3:2 ne mnogo motivisanu Argentinu, koja je nastupila bez Lionela Mesija. Čak četiri pogotka viđena su u prvom poluvremenu, domaćini su vodili preko Rodrigeza u 5. minutu i Luisa Suareza u 34. iz vrlo sumnjivog penala. Maksi Rodrigez je donosio izjednačenja u 15. i 41. minutu.

U nastavku Edinson Kavani bio je igrač odluke, golom u 50. minutu. Urugvajci su se ovom pobedom izjednačili bodovno sa Ekvadorom, ali imaju slabiju gol razliku.

Kolumbijci su slavijili u Paragvaju sa 2:1. Dvostruki strelac Jepes doneo je preokret u golovima u 38. i 55. minutu, posle ranog vođstva domaćina preko Rohasa.

U najnevažnijem meču poslednjeg dana Peru i Bolivija remizirali su 1:1, bez prisustva navijača. Jutun je u 19. minutu doneo prednost Peruancima. U nadoknadi pred kraj poluvremena izjednačio je Beharano.

Venecuela je bila slobodna.

REZULTATI 18. KOLA:

Urugvaj -  Argentina 3:2

(Rodrigez 5, Suarez 34 p, Kavani 50 - Maksi Rodrigez 15, 41)

Čile -  Ekvador 2:1

(Sančez 35,  Medel 38 - Kaiseido 66)

Paragvaj - Kolumbija 1:2

(Rohas 6 - Jepes 38, 55)

Peru - Bolivija 1:1

(Jutun 19 - Beharano 45+2)

Tabela: Argentina 32 boda, Kolumbija 30, Čile 25, Ekvador 25, Urugvaj 25, Venecuela 20, Peru 15, Bolivija 12, Paragvaj 12.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA