LŠ: Mitrović tragičar Anderlehta, Ibra razbio Srbe, šou Bajerna (FOTO) (VIDEO)

 
  • 3

Srpski reprezentativac promašio penal u prvom poluvremenu, nakon čega je Olimpijakos slavio sa 3:0. Podela bodova u Donjecku. Real ubedljiv protiv Kopenhagena (4:0), PSŽ deklasirao Benfiku (3:0)

Kakva noć za šampiona Evrope! Utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je drugo kolo Lige šampiona, a svakako najzanimljivije je bilo na ''Etihadu'', gde je Bajern demolirao Mančester siti sa rezultatom 3:1.

Pored Bavaraca, ubedljive trijumfe su ostvarili PSŽ protiv Benfike (3:0), Real protiv Kopenhagena (3:0), kao i Olimpijakos u Briselu (3:0), gde je Aleksandar Mitrović, pri rezultatu 1:0 za protivnika, promašio jedanaesterac.

U grupi A je viđena očekivana podela bodova na meču u Donjecku. Mančester junajted je dugo vodio protiv Šahtjora golom Velbeka (18), ali je Tajson u 75. minutu postavio konačni rezultat. Isti fudbaler je imao šansu u 81. minutu da preokrene rezultat, ali je De Gea odlično intervenisao. Bio je ovo prvi susret ova dva kluba u istoriji.

Loše je to što je direktan krivac za gol domaćina Nemanja Vidić, koji je praktično asistirao Brazilcu kod gola. Ipak, pored iksa Junajteda jedan igrač je imao razloga za slavlje. U pitanju je Rajan Gigs koji je ulaskom u igru sredinom drugog poluvremena ušao u istoriju LŠ kao fudbaler sa najviše nastupa u elitnom takmičenju (145).

Leverkuzenu očigledno prija zaustavno vreme! Posle velike borbe ''aspirindžije'' su uspele da savladaju Real Sosijedad sa 2:1 iako su gosti iz Baskije bili na pragu osvajanja prvog boda u LŠ. Poveo je Leverkuzen u nadoknadi prvog poluvremena golom Rolfesa, ali je Vela u 52. minutu iz penala izjednačio na 1:1.

Bio je ovo prvi gol Sosijedada u ovogodišnjem ciklusu LŠ. Konačan rezultat postavio je rezervista Hegels u nadoknadi vremena prelepim golom iz slobodnog udarca.

Ludnica u Torinu! Iako je Galatasaraj vodio do pred sam kraj meča golom Didijea Drogbe u prvom poluvremenu, aktuelni šampion Italije je golovima Vidala iz penala u 78. i Kvaljarele u 87. preokrenuo rezultat i bio nadomak pobede.

Međutim, samo što su krenuli sa centra, Turci su izjednačili preko Buluta, koji je i te kako obradovao Roberta Manćinija, debitanta na klupi Galate koji 11. uzastopni meč u Italiji nije dobio.

Real je očekivano demolirao Kopenhagen (4:0) uz dva gola Ronalda i Di Marije. Bio je ovo 26. gol Ronalda u LŠ za Real na ukupno 21 meču. Osim toga, Portugalac je izjednačio rekord Filipa Inzagija jer je postigao pet golova u prva dva meča.

Mečevi grupe C su doneli veliko razočarenje za srpske fudbalere. Benfika je za pola sata doživela potop u Parizu, dok je Mitrović bio direktan krivac za debakl Anderlehta protiv Olimpijakosa jer je promašio penal.

Strelci za ''svece'' su bili Ibrahimović (dva puta) i Markinjos, a zanimljivo je da su sva tri gola postignuta iz peterca. Dželat Anderlehta bio je Kostas Mitroglu sa tri postignuta gola. Poveo je Olimpijakos u 17. minutu, Mitrović je u 24. promašio penal, što su gosti, tačnije Mitroglu, iskoristili i u nastavku dotukli Belgijance.

Mančester je video svu silu Bajerna! Aktuelni šampion Evrope se igrao sa vicešampionom Engleske, koji je u finišu uspeo da postigne počasni gol (3:1).

Kolilko je Siti bio inferioran, govori podatak da je svaki fudbaler Bajerna tokom prvog poluvremena imao više dodavanja nego najbolji ''dodavači'' Sitija Nastasić i Fernandinjo (16).

Engleze je načeo Riberi u sedmom minutu, a konačan udarac su zadali Miler i Roben u 56, odnosno 59. minutu. Letošnje pojačanje Sitija Alvaro Negredo samo je uspeo da ublaži poraz golom u 80. minutu. Ranije tokom dana CSKA je savladao Plzenj sa 3:2, uz gol i asistenciju Zorana Tošića.

GRUPA A:

B. Leverkuzen – Real Sosijedad 2:1

(Rolfes 45, Hegels 90 - Vela 52 p)

Šahtjor – Mančester junajted 1:1

(Tajson 75 - Velbek 18)

GRUPA B:

Juventus–Galatasaraj 2:2

(Vidal 78, Kvaljarela 87 - Drogba 36, Bulut 88)

Real Madrid – Kopenhagen 4:0

(Ronaldo 21, 66, Di Marija 71, 90)

GRUPA C:

PSŽ–Benfika 3:0

(Ibrahimović 6, 30, Markinjos 25)

Anderleht–Olimpijakos 0:3

(Mitroglu 17, 56, 72)

GRUPA D:

Mančester siti – Bajern 1:3

(Negredo 80 - Riberi 7, Miler 56, Roben 58)

CSKA–Plzenj 3:2

(Tošić 19, Honda 29, Reznik 77ag – Rajtoral 4, Bakoš 90+1)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA