Terzić: Ako igramo kako znamo možemo da dobijemo svakog!

 
  • 2

Selektor srpskih odbojkašica veruje da njegova ekipa može da odbrani titulu evropskih šampiona osvojenu pre dve godine

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva da njegov tim, ako odigra kako zna i ume, može svakoga da pobedi na šampionatu.

Srpske odbojkašice su četvrtfinalu bile bolje od Italije sa 3:0 (25:14, 28:26, 25:18) i u polufinalu će igrati protiv selekcije Rusije.

- Imamo teži put, međutim ne treba na to da se obaziremo. Ako igračice budu zdrave za tu utakmicu, ako je budemo odigrali na pravi način i psihološki spremno uđemo u utakmicu, mislim da možemo da dobijemo svakog protivnika na ovom prvenstvu - rekao je Terzić.

Ljubitelje odbojke raduje odlična igra Terzićevih izabranica, koje na ovom šampionatu brane titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu.

- Dogovorili smo se da odigramo ovako, bilo je i grešaka, neke situacije mogli smo i bolje da rešimo. Međutim najbitnije je bilo da svakog trenutka vršimo pritisak na Italijanke, ne samo servisom, već i ostalim elementim igra i da nijednog momenta im ne dozvolimo da budu sigurne u sebe. Posle toga nisu mogle da funkcionišu na terenu - dodao je Terzić.

Dizač Maja Ognjenović istakla je da ne pamti kada je nacionali tim odigrao jedan ovako dobar meč.

- Bile smo ujedinjene i ginule za svaku loptu. Možemo da budemo ponosne na to. Bez obzira u kom sastavu je Italija igrala, oni uvek imaju dobar tim, večeras su pružile beldo izdanje, ali to je i naša zasluga. Ne bi trebalo puno da poletimo posle ovog meča, moramo da se usredsredimo na važnu utakmicu sa Ruskinjama  -zaključila je Ognjenovićeva.

(Tanjug)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA