Ovacije Stankoviću: Ovo nije oproštaj od Intera! (VIDEO)

 
  • 4

- Ovo je emotivan dan za mene. Toliko puta sam dao sve za ovaj dres i ušao u istoriju kluba. Ovo nije moj oproštaj od Intera, ali je definitivno oproštaj od terena - kazao jedan od najtrofejnijih srpskih fudbalera

Jedan od najboljih fudbalera Intera, Dejan Stanković, oprostio se sa navijačima milanskog kluba emotivnim govorom na stadionu "Đuzepe Meaca", pred meč u kome je, sada već njegova bivša ekipa, pobedila Đenovu sa 2:0 golovima Agatoma u 75. minutu i palasija u drugom minutu nadoknade.

On je pre oko 50 dana raskinuo ugovor sa Interom, ali je na utakmici sa Đenovom dobio priliku da se i lično pozdravi sa pristalicama kluba u kome je proveo veliki deo karijere.

Stanković je pre početka utakmice istrčao na teren stadiona Đuzepe Meaca, praćen neprekidnim aplauzom navijača Intera.

- Ovo je emotivan dan za mene. Toliko puta sam dao sve za ovaj dres i ušao u istoriju kluba. Ovo nije moj oproštaj od Intera, ali je definitivno oproštaj od terena. Šta ću raditi sutra ne znam, prvo ću da se odmorim - rekao je Dejan italijanskim medijima.

U Interu je proveo devet i po godina i za to vreme osvojio čak 15 trofeja. Najvažniji mu je verovatno onaj iz sezone 2009/10 kada je došao do možda krune karijere jer je sa italijanskim timom osvojio Ligu šampiona! Iste te sezone osvojio je i Seriju A i Kup Italije.

Tokom bogate karijere, Stanković je nekoliko puta demonstrirao da je specijalista za postizanje evrogolova. U meču protiv Đenove iz 2009. godine sa polovine terena volejom je matirao protivničkog golmana.

Da to nije bila slučajnost pokazao je dve godine kasnije još lepšim golom u utakmici Lige šampiona protiv Šalkea. Tada je  u 26. sekundi meča ponovo postigao pogodak sa centra igrališta, a taj potez je uvršten među najbolje u istoriji ovog takmičenja.

Budućnost Stankovićeve karijere još nije poznata, italijanski mediji navode da će od jeseni, obavljati funkciju skauta Intera za Istočnu Evropu. Međutim, u Srbiji se provlači druga priča, prema kojoj će možda naslediti Dragana Džajića na funkciji predsednika Crvene zvezde.

Kojim god putem da krene, Stanković je zadužio i srpski i italijanski klubski fudbal svojim velikim sportskim doprinosom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pokojni Toza

    25. avgust 2013 | 20:45

    Volim zvezdu ali Deki bezi odavde

  • pera

    25. avgust 2013 | 20:19

    Ima šansu da se oduži Zvezdi kao predsednik kluba zalažući svoj kredibilitet kod sponzora. Džaja za predsednika FSS da fudbal u Srbiji počne da se igra a ne namešta.12 klubova i plej of to je rešenje za našu ligu da bude interesantnija i regularnija.

  • ироничар

    26. avgust 2013 | 01:27

    Meni suze isto krenuše.. Volimo te Deki naš. DEJAAAAAAN STANKOOOOVIIIIIĆ, DEEJJAAAAAAAN STANKOVIIIIĆ. Dejane Dejane Dejaneeeee :))). Koja legenda. Želim, da odigra poslednji meč u Srbiji u Zvezdinom dresu. šteta što ga Miha kao i mnoge druge nije zvao u repku, mnogo nam je trebao više od ingjoskih i nekih stevanovića radovanovića itd.... ali pustimo sad to. Živ nam i zdrav bio DEKIIIIII!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA