Javor pregazio Zvezdu sa 4:2

 
  • 23

Uprkos vođstvu Javora rezultatom 2:0 već posle prvih 15 minuta, ''crveno - beli'' su preko Kasalice i Pečnika uspeli da anuliraju prednost domaćina, ali su u nastavku ostali sa 10 igrača pa su u završnici primili dva gola

Fudbaleri Crvene zvezde  nastavili su tradiciju da ne ostvaruju pobede na startu sezone u Jelen Superligi Srbije . Crveno beli su poraženi od Javora u Ivanjici sa 4:2 i tako nastavili niz od četiri uzastopne godine u kojima nisu pobeđivali u prvom kolu.

Naime u prethodnih 12 sezona, Zvezda je samo dva puta pobedila na startu sezone u prvom kolu i to Jagodinu 2009. i Voždovac 2006. Prošle sezone, vicešampion Srbije je odigrao nerešeno sa ekipom Rada 2:2.

KATASTROFALAN POČETAK ZVEZDE

Domaći tim šokirao je Zvezdu na startu pošto je posle 13  minuta igre imao prednost od 2:0 preko Milovića i Onjila. Izgleda da su crveno-beli još bili pod utiskom ispadanja iz Evrope od Černomoreca, pa su loše ušli u meč.

Ipak, brzo su se konsolidovali crveno-beli i najpre je Kasalica u 21. minutu smanjio na 2:1, da bi Nejc Pečnik u 28. minutu doneo izjednačenje.

Igralo se otvoreno sa obe strane, Beograđani su pokušavali da dođu do gola, ali je Javor bio bolji, a možda bi rezultat bio i ubedljiviji da Bajković nije bio fenomenalan odbranivši neverovatne šuteve.

KLJUČNO ISKLJUČENJE MARTINOVIĆA

U nastavku meča u 67. minutu  Zvezda ostaje sa deset igrača. Drugi žuti, odnosno crveni dobio je štoper Novak Martinović posle starta nad Onjilom. Međutim, da ga nije srušio Nigerijac bi vrlo verovatno postigao pogodak.

To je dodatno pokolebalo crveno-bele, pa je Javor nastavio sa ofanzivom još više ugrožavajući gol Bajkovića. To je urodilo plodom i u 81. minutu kada je Predrag Đorđević postgao gol. Bilo je jasno da Zvezda gubi ovaj meč.

To se obistinilo u 85. minutu kada je Stefan Dražić istrčao kontru i matirao golmana Zvezde za 4:2.

Jelen Superliga Srbije, 1. kolo:

Nedelja:

Javor - Crvena zvezda 4:2

(Milović 5, Onjilo 12, Ðorđević 81, Dražić 85 - Kasalica 21, Pečnik 28)

Vojvodina - Donji Srem  0:0

Subota:

Radnički Niš - Radnički Kragujevac 2:0

(Stojanović 30. penal, Bulatović 90+3) Jagodina - Napredak 0:2 (Mirosavljević 85, 86)

Partizan - Novi Pazar 4:3

(Jojić 20, Mitrović 53. penal, 56, Luka 88 - Bidaković 17, Kecap 34, Mutavdžić 75)

OFK Beograd - Voždovac 1:0

(Petković 35. penal)

Rad - Čukarički 0:1

(Srnić 5)

Sloboda - Spartak 1:1

(Pejović 52 - Torbica 55)

TOK MEČA:

5. min - GOLLL! Domaći tim je poveo odmah na startu meča. Nakon kontre lopta je došla do Onjila na levoj strani, ali je Martinović intervenisao i ibacio loptu u korner posle kojeg je Javor poveo. Strelac je bio Milović koji je bio potpuno sam i glavom je lako zatresao mrežu Bajkovića.

13. minut - GOOOLLL! Onjilo je duplirao prednost posle odlične lopte sa desne strane.

21. minut - GOOLLL! Zvezda je u prvih 20-ak minuta propustila barem tri gol šanse, a u 21. je napokon zatresla mrežu domaćina. Kasalica je sve sam uradio, na kraju je imao i malo sreće i Zvezda je smanjila na 2:1.

28. minut - GOLLL! Veliki pritisak Zvezde jednostavno je morao da da rezultate, a izjednačenje je doneo Nejc Pečnik u 28. minutu. Slovenac je sačekao loptu na levoj strani i snažnim udarcem uspeo je da savlada Lazovića.

36. minut Veliku priliku da ponovo povede imao je Javor ali je Stojaković šutirao iz voleja preko gola.

45. minut - Kraj prvog i veoma zanimljivog poluvremena u Ivanjici.

DRUGO POLUVREME:

Na početku drugog poluvremena viđena je bakljada navijača Crvene zvezde koji su smešteni iza gola Javora.

47. minut - Fenomenalan udarac domaćeg tima. Lopta je išla u same rašlje, ali je Bajković fenomenalno intervenisao.

51. minut - Odličnu priliku imao je Dauda posle asistencije Ninkovića međutim, fenomenalna odbrana Lazovića. I u narednom napadu gužva pred golom domaćina gde su fudbaleri Zvezde tražili i penal.

Ubrzo zatim viđena je žučna rasprava između četvrtog sudije i kapitena Javora Milovića koji se pomoćniku obratio rečima ''Jel smete da sudite ili ne vidite''?

To kao da je bili inicijalna kapisla za sve što se u narednom periodu dešavalo. Prvo su se sukobili Kovačević i Stojaković čime su ''nagrađeni'' žutim kartonima da bi vrlo brzo gužva izbila kod gola Javora gde je u klinču sa domaćim defanzivcima bio Nejc Pečnik.

61. minut - Još jednom je Bajković spasio Zvezdu s obzirom na odličan šut Radivojevića sa desne strane. Izmena u Zvezdu - Savićević umesto Milijaša.

66. minut  -Kakva odbrana Bajkovića. Sjajno je Onjilo prošao po levoj strani, centrirao na pet metara gde je Stojaković šutirao pravo u golmana Zvezde.

67. minut - Zvezda ostaje sa deset igrača. Drugi žuti, odnosno crveni dobio je štoper Novak Martinović posle starta nad Onjilom. Međutim, da ga nije srušio Nigerijac bi vrlo verovatno postigao pogodak.

81. minut - GOOOLLL! Strelac Predrag Đorđević. Sjajno je domaći tim iskoristio brojčanu prednost na terenu i došao do trećeg gola koji im u ovom trenutku donosi pobedu i tri boda.

85. minut - GOOLLL! samo što je ušao u igru Stefan Dražić je odlično istrčao jednu kontru sa desne strane i matirao nemoćnog Bajkovića. Očigledno je crveni karton i te kako poremetio igru Zvezde.

Do kraja utakmice Zvezda je pokušavala da smanji rezultat, ali sa igračem manje to je bilo jako teško uraditi.

SASTAVI:

JAVOR:Lazović, Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Docić, Vidić, Veselinović, Radivojević, Stojaković, Onjilo

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Dauda, Milijaš, Pečnik, Kasalica, Martinović, Mladenović, Vešović, Ninković, Kovačević

(Telegraf.rs)

 

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BgPetar

    11. avgust 2013 | 18:19

    Ljudi Zvezdas sam ali volim sto gubimo volim sto se igra pravi fudbal neka bude realno neka pobedi bolji.Samo da se ne ponavljaju situacije sa sinocne utakmice.Budimo realni ako zelimo da nam fudbal napreduje neka pobedi bolji,cemu stelovanje utakmica pa nas u Evropi ismevaju...NAPRED ZVEZDO pisem na 2:0 i nadam se preokretu

  • BgPetar

    11. avgust 2013 | 19:52

    I ne treba da pobedimo sa ovakvom igrom...bravo Javoru zasluzeno i posteno,svaki navijac Zvezde ce staviti + a kompleksasi -

  • M13

    11. avgust 2013 | 19:48

    Bolje da smo istupili iz lige :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA