NOVI SLUČAJ: Marin Čilić se dopingovao!

 
  • 3

Hrvatski teniser se navodno zbog povrede kolena povukao sa Vimbldona, ali je to bio paravan, jer je pravi razlog predaje rezultat antidoping agencije, za koji je saznao dok se spremao za meč

Svetski tenis drmaju doping skandali! Posle vesti da je Viktor Troicki suspendovan zbog odbijanja da da uzorak krvi na doping testu na turniru u Monte Karlu, Hrvatskom je odjeknulo da je Marin Čilić koristio negativne supstance!

Naime, Čilić se navodno zbog povrede kolena povukao sa Vimbldona, ali je to bio paravan, jer je pravi razlog predaje rezultat antidoping agencije, za koji je saznao dok se spremao za meč.

Hrvatski teniser je u aprilu učestvovao u Minhenu, tamo je pao na doping testu, iako je dva nedelje pre toga prošao kontrolu na turniru u Monte Karlu.

Marin je navodno u Minhenu ostao bez glukoze, i potom rekao nekome od bližnjih da ode u apoteku po glukozu. Na pakovanju je stajalo upozorenje za sportiste, a teniser to nije primetio.

Uzeo je glukozu i to ga je koštalo pada na doping testu, jer su mu u krvi samo pronašli tragove nepoznate supstance. Hrvatskog tenisera su o rezultatima testa obavestili dok je bio u Vimbldonu, i otkazao je meč.

Kako dalje prenose hrvatski mediji, Čilić je sve vreme sarađivao s ITF-ovom antidoping agencijom, pa su navodno dogovorili tromesečnu kaznu, koja bi se primenjivala retroaktivno, od maja do avgusta.

Čilić bi ostao bez bodova i nagradnog fonda u tom periodu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tony

    27. jul 2013 | 10:56

    Budimo realni svi sportasi nesto uzimaju samo neke stvari su dopustene a neke ne. Mislim da niko nebi bio na toj razini samo od hrane i vode

  • doping

    27. jul 2013 | 00:58

    ma evo i ja se dopingujem

  • Radule Scepanovic

    27. jul 2013 | 09:06

    Troicki i Cilic u isto vrijeme.Malo sam mator da vjerujem u ovakve koincidencije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA