KOŠARKAŠICE STIGLE U BEOGRAD: "Šta dobijamo za ovaj uspeh?"

 
  • 9

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i generalni sekretar Andrija Kleut su u ime srpske kuće košarke dočekali četvrtu ekipu Evrope. Dabović: " Neke nisu zadovoljne bronzom, jer su istakle da će svaka od njih dobiti po 100.000 evra. A ja vas pitam, šta ćemo mi dobiti?"

Heroine su stigle kući! Iako su ispraćene u Francusku kao autsajderi, na aerodrom "Nikola Tesla" u Surčinu košarkašice Srbije sletele su kao četvrta najbolja ekipa u Evropi.

Let je kasnio otprilike pola sata, tako da su izabranice Marine Maljković u 21 sat redovnim letom iz Pariza stigle u Beograd. Na aerodromu ih je dočekalo nešto više od stotinu ljudi, uglavnom članovi porodice, prijatelji, kao i novinari i foto-reporteri.

Ubrzo nakon kraćeg pozdrava kompletan stručni štab se uputio u pres centar na aerodromu ''Nikola Tesla''.

- Drago mi je što vas vidim u većem broju pre nego što ste nas pratili pre prvenstva. Postigle smo ogroman uspeh, za nas i one koji su navijali.

- Ostaje žal za medaljom. Treba se pozabaviti onime što sledi za budućnost, da devojke ne odu. Borili smo se za bronzu kao da ćemo dobiti milione. Neke košarkašice na prvenstvu nisu zadovoljne bronzom, jer su istakle da će svaka od njih dobiti po 100.000 evra. A ja vas pitam, šta ćemo mi dobiti - rekla je kapiten Milica Dabović, i dodala:

- Neverovatan je osećaj biti ispred reprezentacija kao što su Crna Gora, Belorusija i Rusija, ali smo to zaslužile svojim radom. Na svakoj utakmici smo ostavile srce na terenu - emotivno je govorila Dabovićeva.

Predsednik KSS Dragan Đilas se zahvalio svima u Savezu i onima koji su pratili reprezentaciju.

- Mi smo jedina ekipa koja igra bez naturalizovanih igračica, koje svakako donose prevagu. KSS će nagraditi sa 60.000 evra celu reprezentaciju, jer je ovaj uspeh veliki koliko i medalja - kratko je rekao predsednik KSS.

(M. M. / B. M.)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    1. jul 2013 | 21:59

    Pa mi nismo Turska, svaka cast njima na uspehu, ali sta mogu ocekivati od Srbije, ne trebaju se dzaba nadati.

  • mladen

    1. jul 2013 | 22:12

    MA NEMA PARA U BUDJETU.... TO VAM JE ODGOVOR GARANTOVANO....

  • dabar

    2. jul 2013 | 07:40

    Dabovicka postaje neberovatno naporna sa tim da joj zemlja nesto duguje... Ok 4. ste svaka cast. Uspeh jeste, ali nije medalja nije zlato. Da neces devojko kozmeticki salon na poklon?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA