Optužen Zdravko Mamić, preti mu tri godine zatvora!

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv čelnika FK Dinamo zbog podsticanja na nasilje i mržnju

  • 1

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Zdravka Mamića, čelnika FK Dinamo, zbog podsticanja na nasilje i mržnju. Po hrvatskom zakonu Mamiću preti kazna do tri godine zatvora.

Mamić se tereti da je tokom gostovanja u emisiji "Pozitivni petak" sredinom marta podsticao na mržnju prema ministru nauke, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću. Takođe, Mamić je tom prilikom iskazao izrazitu netrpeljivost i podsticanje mržnje prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.

Mamić je u emisiji izjavio da ministar Jovanović, kao Srbin i neko ko nikada nije radio u prosveti i sportu, ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja pretežu da mrzi sve što je hrvatsko".

Mamić je posle tog incidenta proveo noć u pritvoru, a sutradan je pušten da se brani sa slobode. Inače, istup Mamića osudili su predsednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, mnogi političari, kao i predstavnici Srba u Hrvatskoj.

Ministar Jovanović je protiv Mamića podneo i privatnu tužbu, dok je Hrvatski fudbalski savez odlučio da obustavi disciplinski postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    20. jun 2013 | 05:30

    ШТА БИ РЕКЛИ САД ЊЕГОВИ ""СУГРАЂАНИ"" АЈМЕ ТИ " КОЈИ УСРАША

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA