KUP SRBIJE: OFK igrao, Vojvodina prošla dalje!

 
  • 0

Iako su u jednom trenutku imali gol prednosti, domaći tim, na kraju, nije uspeo da se plasira u finale. Radoja u 61.minutu postigao toliko željeni gol za goste - 1:1

Vojvodina je prvi finalista Kupa Srbije! Iako nisu blistali Novosađani su , zahvaljujući golu u gostima, uspeli da ostanu neporaženi na ''Karaburmi'' što je bilo dovoljno za šesto finale Kupa. Na kraju, OFK Beograd - Vojvodina 1:1 (0:0). Prvi duel: 0:1.

Bez obzira što nisu uspeli da se plasiraju u finale, prvi put posle 2006. godine, fudbaleri OFK Beograda su, u ovom meču, pokazali da pobeda protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu nije bila slučajna. Romantičari su možda bili i bolji tim, u 54. minutu su imali i rezulltat koji im je obezbeđivao penale, posle gola Miloša Mijića, ali  je pogodak Nemanje Radoje u 61. minutu ugasio sve nade obzirom da su ima tada trebala još dva gola za prolaz.

OFK je odlično počeo meč. Na samom početku su stvorili dve dobre šanse. Najpre je Trivunović šutirao pored gola da bi Gašić u 17. minutu, posle jednog kornera pogodio prečku. Nakon šansi domaćeg tima probudila se i Vojvodina, koja je preko Kataija i Alivodića propustila odlične prilike da povede.

Kako su krenuli u prvom, OFK je nastavio u drugom poluvremenu. Igrao se 54. minut kada je Mijić uspeo da savlada Supića, koji je prethodno odlično intervenisao, za veliku radost domaćih navijača koji su u brojnijem sastavu nego inače bodrili svoj tim.

Međutim, samo sedam minuta kasnije gosti su izjednačili. Posle jedne akcije sa desne strane Vranješ je ubacio loptu u peterac gde se Radoja odlično snašao i na efektan način matirao Lukača. Domaći tim je reklamirao ofsajd tvrdeći da je Jokić zakačio loptu prilikom ulaska u gol, ali je glavni sudija, ipak, pokazao na centar.

Pokušao je OFK da se vrati u meč i pokuša da izbori finale. Imali su par poluprilika, ali je Supić uspeo da sačuva mrežu za još jedna plasman ''lala'' u finale Kupa, koji do sada nikada nisu osvojili.

Protivnik Novosađana u finalu biće poznat posle večerašnjeg duela između Jagodine i Javora. Podsetimo, tim iz Ivanjice brani minimalnu prednost stečenu u prvom susretu (1:0).

OFK Beograd - Vojvodina 1:1 (0:0)

Strelci: Mijić u 54. minutu za OFK, Nemanja Radoja u 61. minutu za Vojvodinu.

OFK BEOGRAD: Lukač - Vasiljević, Gašić, Golubović, Petković - Zdjelar, Nikolić, Trivunović (od 70. minuta Ivanović) - Batioha (od 81. minuta Škrbić), Mijić - Jovanović.

VOJVODINA: Supić - Pavlović, Trajković, Jokić, Vulićević - Ađuru (od 90. minuta Kosović), Radoja, Vranješ (od 90+1' Gaćinović) - Katai (od 67. minuta Poletanović), Alivodić - Abubakar.

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA