Smederevo promenilo trenera pred Zvezdu

 
  • 0

Poslednji klub na tabeli nezadovoljan je time što Miloš Velebit nije sam podneo ostavku, pa su mu uručili otkaz, a njega je na klupi nasledio Ljubomir Ristovski

FK Smederevo je posle 21 kola ubedljivo poslednja ekipa na tabeli Jelen Superlige, i to sa samo devet bodova i jednom jedinom pobedom.

Daleko ispred njih, sa 10 bodova više, nalazi se Radnički 1923, pa kako stvari sada stoje, "oklopnici" će se sledeće sezone obresti u Prvu ligu Srbije.

Kako se to ne bi dogodilo (ili se dogodilo što bezbolnije), nezadovoljni predsednik Nadzornog odbora Smederevaca Žarko Pavlović odlučio je da se zahvali na saradnji Milošu Velebitu, koji ga je razljutio time što sam nije podneo ostavku.

Umesto njega, žar iz vatre vadi Ljubomir Ristovski.

- Očekivali smo da će Velebit na osnovu rezultata podneti ostavku i tražiti sporazumni raskid ugovora. Nažalost, to se nije dogodilo i morali smo da mu uručimo otkaz. Moram da priznam da sam zbog toga pomalo razočaran, jer mislim da je mnogo ranije trebalo da se sam odluči na takav potez - rekao je Pavlović "Sportskom žurnalu", i dodao:

- Kad su loši rezultati u sportu, neko mora da prihvati krivicu. Pre njega ostavku su podneli predsednik, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, a jedino on smatra da nije kriv. Štaviše, postavio je ultimatum i traži da odmah bude isplaćen. Žao mi je što bar malo nije ispoljio sportsku fleksibilnost, jer mu tek predstoji trenerska karijera. Morao je da ima više sluha za grad u kojem živi i klub u kojem je ponikao - zaključio je Pavlović.

Novi trener Smedereva Ljubomir Ristovski debitovaće u nedelju, kada "oklopnicima" u goste dolazi zahuktala Crvena zvezda.

- Očekujem da Ristovski napravi sportski pomak. Ako ispadnemo, verujem da će on do kraja stvoriti tim koji će naredne godine uspeti da se vrati u Superligu - nada se Pavlović.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA