OTKRIO GA BOŠKOV: Princ Rima proslavio 20 godina karijere! (VIDEO)

 
  • 0

Frančesku Totiju priređena proslava u trening centru jer je 28. marta 1993. godine prvi put zaigrao za seniorski tim Rome

Italijanski fudbalski klub Roma organizovao je proslavu u trening kampu tima povodom 20. godišnjice od debija kapitena Frančeska Totija u Seriji A.

Legendarni fudbaler debitovao je u dresu "vučice" kao 16-godišnjak, 28. marta 1993. godine protiv Fođe, a šansu mu je ukazao tadašnji trener Rimljana Vujadin Boškov.

Dve decenije kasnije Toti je postao ikona kluba, koji je celu karijeru, uprkos ponudama Intera, Milana, Reala, Junajteda i drugih, ostao u dresu ekipe za koju navija.

Toti je sa Romom osvojio samo jednu šampionsku titulu (2001), kao i po dva Kupa i dva Superkupa, dok je sa reprezentacijom Italije, za koju je odigrao 58 utakmica i postigao devet golova, bio prvak sveta u Nemačkoj 2006. godine.

U dresu Rome odigrao je 668 utakmica i postigao ukupno 281 gol, od čega 226 u Seriji A, što ga je dovelo na drugo mesto večne liste, iza Silvija Piole (274 gola).

- Samo jedan igrač u fudbalu radi stvari koje ja neću moći, a to je Mesi. Mislim da brojke govore same za sebe i da nijedan italijanski fudbaler nije bolji od mene - izjavio je Toti u intervjuu za "Gazetu delo sport".

On je od svih trenera sa kojima je radio izdvojio Marćela Lipija i dodao da mu je žao što nije sarađivao sa Žozeom Murinjom.

(Tanjug/Telegraf)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA