SRPSKI FAJNAL- FOR: Partizan na Igokeu, Zvezda sa Radničkim

 
  • 0

U utakmici "biti ili ne" košarkaši Duška Vujoševića pobedili Solnok sa 83:69, dok su u punom "Jezeru" Kragujevčani slavili nad crveno-belima sa 80:75i zakazli duel u polufinalu F4

Srpski fajnal for u Laktašima!  Regularni deo ABA lige je završen i konačno znamo imena sva četiri tima koja će od 25. do 27. aprila u Laktašima juriti "jadranski" prsten, ali i mesto u Evroligi. To su srpski klubovi Igokea, Crvena zvezda Radnički i Partizan.

Tako će se 25. aprila u polufinalu regionalne lige sastati prvoplasirana Igokea i četvrtoplasirani Partizan te Crvena zvezda koja je bila druga i trećeplasirani Radnički.

Najbitniji dueli poslednjeg 26. kola ABA lige odigrani su u Kragujevcu i Beogradu. Radnički je pobedio Zvezdu sa 80:75 potvrdivši tako treće mesto čime je zakazao novi duel istih ekipa na fajnal-foru. U Beogradu je Partizan pobedio Solnok sa 83:69 i osigurao četvrto mesto.

PORAZ ZVEZDE KOJI NE BOLI

Zvezda je tako izbegla Partizan u polufinalu fajnal-fora što je i logična situacija jer sada, prema novom tumačenju Evrolige, finalisti fajnal-fora idu u najelitnije takmičenje.

Utakmica u Kragujevcu bila je zanimljiva i neizvesna do kraja a Radnički je pokazao više želje za pobedom iako je Zvezda igrala bez kapitena Rakočevića koji je bolestan.

Najefikasniji u timu Radničkog bio je Terioko Vajt sa 14 poena i Stefan Birčević sa 13 poena 10 skokova, odlično ga je pratio Nenad Miljenović sa 7 poena i 6 asistencija.

Kod Zvezde Marko Simonović sa 20 i Boris Savović je ubacio 19 poena.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić srećan je zbog odličnog rezultata i najavljuje još veću borbu sa Zvezdom u polufinalu fajnal-fora

- Mislim da smo postigli sjajan rezultat odlaskom na fajnal for. I tamo u Lakatašima će biti otvorena utakmica sa Zvezdom, borićemo se tamo koliko možemo. Već imamo Evropu u džepu. Ova pobeda je nagrada za navijače jer se ne pobeđuje Zvezda svaki dan - poručio je Nikolić.

ČASOVI LJUBAVI U PIONIRU

Košarkaši Partizana uspeli su da se plasiraju na fajnal-for što je neverovatan uspeh sa veoma mladim timom koji su sastavili ove sezone. Duel protiv Solnoka bio je odlučujući a crno beli su pokazali veliko srce i hrabrost iako su i oni imali zdravstvenih problema. Naravno, imali su podršku 7000 navijača u Pioniru koji su ponovo pokazali "časove ljubavi" prema klubu.

Prvi plejmejker Leo Vesterman je igrao pod temperaturom i nije mogao mnogo da pomogne ali se beogradski tim izvojevao pobedu. Najefikasniji u timu Partizana bio je Lučić sa 16 poena, dok je Bertans ubacio 14 koševa.

(Telegraf.rs)

ABA liga, 26. kolo

Subota:

Radnički - Crvena zvezda 80:75

Partizan - Solnok 83:69Široki -Cedevita 75:77

Budućnost -Olimpija 79:75

Cibona - Igokea 78:87

Krka - MZT 68:80

Nedelja:

Zadar - Split 17.00

TABELA: Igokea 20-6, Zvezda 18-8, Radnički 17-9, Partizan 16-10, Budućnost 16-10, Cedevita 15-11, MZT 14-12, Olimpija 13-13....

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA