KUP SRBIJE: Vojvodina sa minimalcem ide u Beograd (VIDEO)

 
  • 1

Vojvodina pobedila OFK Beograd 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Strelac jedinog gola bio je bivši "romantičar" Abubakar Oumaru, a glavni "krivac" što razlika nije bila veća je golman gostiju Milan Lukač

Završena su oba prva polufinalna meča Lav Kupa Srbije,  oba sa minimalnim rezultatom.

U prvom polufinalnom meču Javor je minimalnim rezultatom savladao Jagodinu i stekao prednost pred revanš koji se igra 17. aprila.

Fudbaleri Vojvodine su protiv OFK Beograda dominirali tokom čitave utakmice, stvorili mnogo više prilika protiv odbrambeno nastrojenih Beograđana, ali su na kraju uspeli da pobede sa samo 1:0, i to ponajviše zbog neverovatno raspoloženog golmana gostiju Milana Lukača.

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Trajković, Đurić, Nastić - Radoja, Ađuru, Vranješ - Alivodić, Oumaru, Katai.

OFK BEOGRAD: Lukač - Petković, Adžić, Vasiljević, Mijić - Nikolić, Trivunović, Grbić, Pavlović, Batioha - Jovanović.

Posle prvih nekoliko minuta, Vojvodina je preuzela inicijativu i počela polako da pritiska goste. Veliku priliku domaći su imali preko Pavlovića, ali je nisu iskoristili. Vojvodina je u narednim minutima napadala, izvela nekoliko kornera, ali bez promene rezultata.

OFK pokušava iz kontra napada, ali se svi njihovi napadi završavaju na nekih 30-ak metara od gola "lala".

Alivodić je prošao po desnoj strani u 42. minutu, centrirao oštro ka Abubakaru, međutim, napadač Vojvodine nije uspeo da zahvati loptu na petercu i još jedna izgledna situacija je propala.

Drugi deo igre počeo je u istom ritmu, velikom inicijativom Vojvodine. Već u 48. minutu Pavlović je sjajno šutirao, ali je lopta završila na stativi. Samo četiri minuta kasnije, Vulićević je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao Vranješu, koji je glavom prebacio gol iz neposredne blizine.

Nastavljen je festival promašaja "lala". Oumaru je u 60. minutu izbegao ofsajd zamku, vratio povratnu za Alivodića, koji je šutirao u bliži ugao i pogodio stativu. Posle sat vremena igre, rezultat je i dalje 0:0.

GOOOOOOOL - U 72. minutu bivši igrač OFK Beograda rastužio je bivšeg trenera Vojvodine. Abubakar Oumaru konačno je doneo Vojvodini prednost. Alivodić je prošao po desnoj strani, sjajno zavrnuo u praktično pogodio Kamerunca u glavu koji se poklonio za 1:0.

Pet minuta pre kraja poništen je gol Vojvodini zbog ofsajda. Poletanović je izveo prekid, ali je Branislav Trajković bio brži od poslednje linije OFK Beograda. Na intervenciju pomoćnika, glavni sudija Milorad Mažić poništio je gol. Utisak je − opravdano.

Trener OFK Beograda Zoran Milinković bio je ipak zadovoljan posle poraza u prvoj utakmici.

- Pružili smo dobar otpor. Sigurno da OFK i dalje ima aktuelan rezultat i sigurno je da će biti dobar meč i u Beogradu. U pojedinim delovima meča Lukač nas je držao u meču. Činjeninca je da smo u lošoj seriji, ali verujemo u ono što smo radili, pa kako vreme bude prolazilo, doći ćemo do željene forme - rekao je Milinković.

S druge strane, Nebojša Vignjević bio je zadovoljan sa svim što je video sem sa rezultatom.

- Čestitam mojim momcima. Ovo danas je bila najbolja partija od kako sam ja u Vojvidini. Imali smo mnogo šansi, jedino nisam zadovoljan rezultatom, ali ne i realizacijom, jer je Lukač dobro branio - rekao je trener Vojvodine posle meča.

(Telegraf.rs / B92)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    14. mart 2013 | 13:54

    Taj Lukač je branio strašno, nisam ni znao da je tako dobar golman. Dobro je Voša i dala gol. U publici je bilo pijanist i drogiranih,mora se vršiti kontrola na ulazu , posle nikakve molbe nevrede. Alo vi što vodite fudbal probudite se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA