KUP SRBIJE: Javor nosi "minimalac" u Jagodinu (VIDEO)

 
  • 0

Prednost Ivanjičanima pred revanš polufinala najmasovnijeg domaćeg takmičenja doneo je Igor Stojaković, pogotkom u 55. minutu meča sa Jagodinom

Fudbaleri Javora pobedili su Jagodinu sa 1:0 u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije, a jedini gol na meču postigao je Igor Stojaković u 55. minutu.

Ivanjičani i Jagodinci bore se za najveći uspeh u istoriji, pošto nijedna od te dve ekipe do sada nije igrala u finalu kupa.

Drugi polufinalni par čine Vojvodina i OFK Beograd. Revanši se igraju 17. aprila.

Meč je odlučen u desetom minutu nastavka, kada je Momčilović ubacio loptu sa leve strane, Onjilo je samo okrznuo loptu, ona je došla na drugu stativu do usamljenog Igora Stojakovića, koji je pogodio drugu stativu. Ovo je bio prvi gol u duelima ova dva tima u Ivanjici u poslednjih pet godina.

Tri minuta pre kraja Javor je imao fantastičnu priliku - Nemanja Vidić poslao je odličan pâs za Ifeanija Onjila, ali je Nigerijac iz idealne pozicije šutirao nespretno, u spoljnu stranu mreže.

DODIĆ: ODUŠEVLJEN SAM ODNOSOM PREMA IGRI

- Ako je neko očekivao da mi stvorimo deset šansi, očekivao je previše. Igrali smo dobro, ali u Kupu je tako, imamo dve utakmice, ne ide se na sve ili ništa. Radili smo sve po planu, čekali šansu za 2:0, dočekali je, ali nismo je iskoristili. Zadovoljan sam, bili smo bolji za taj gol, ali je i Jagodina pokazala zašto je u vrhu i zašto imamo toliki respekt - izjavio je trener Ivanjičana Mladen Dodić.

- Oduševljen sam odnosom prema igri, malo mi je žao što nismo uspeli da odigramo onako kako volimo da igramo, ali se tu pitala i Jagodina, zatvorili su nam puteve - zaključio je Dodić.

- Još uvek je sve otvoreno, 1:0 se može stići. Nismo uspeli da ostvarimo cilj, hteli smo da damo bar jedan gol, pa i ako izgubimo. Oni su bili bolji, pobedili, rezultat je realan, šanse smo imali i jedni i drugi. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo, iako je ovo vrlo težak rezultat. Imamo vremena da se pripremimo - rekao je trener Jagodinaca Simo Krunić.

- Bez igrača ne mogu da postignem ništa, to što sam izabran za trenera godine ne bih uspeo bez ovih igrača. Uvek bih menjao tu nagradu za mesto u finalu - kaže Krunić.

(Telegraf.rs / B92)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA