"FURIJA" SAMLELA DANCE: Šterbik sa Špancima prvak sveta!

 
  • 1

Nikad u istoriji rukometnih svetskih prvenstava nije zabeležena ovako ubedljiva pobeda u finalnoj utakmici - 35:19 (18:10)

Rukometaši Španije su novi svetski prvaci! "Furija" je zaista neočekivano lako protutnjala kroz finale prvenstva koje su organizovali, pošto su vrlo ubedljivo savladali Dansku rezultatom 35:19 (18:10).

Ujedno, to je i najubedljivi rezultat u istoriji dosadašnjih finala.

Ovo je bio drugi uzastopni poraz evropskih prvaka na svetskoj smotri, pošto ih je pre dve godine u uzbudljivom finalu pobedila Francuska sa dva gola razlike. U Madridu su ipak doživeli mnogo teži poraz, što je najavljeno već posle 20 minuta igre.

Domaćini koji su eliminisali Srbiju sa prvenstva bili su vrlo ubedljivi tokom celog meča, a na visini zadatka je bio nekadašnji golman Jugoslavije Arpad Šterbik, koji je svojim intervencijama izazvao aplauze i ovacije sa tribina.

Špance je do ubedljive pobede predvodio Kaneljas sa sedam golova, Rivera je postigao šest, a Agvinagalde i Makeda po pet, dok su u redovima Danaca najefikasniji bili Molgard i Sondergard sa po četiri gola.

Za najkorisnijeg igrača prvenstva u Španiji (MVP) proglašen je Danac Mikel Hansen, a najbolji strelac takođe je Danac, Anders Egert, koji je postigao 55 golova.

Proglašena je i najbolja sedmorka prvenstva: Niklas Landin (Danska), Timur Dibirov (Rusija), Alberto Entrerios (Španija), Domagoj Duvnjak (Hrvatska), Laslo Nađ (Mađarska), Hans Lindberg (Danska), Hulen Agvinagalde (Španija).

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Hrvatske, pobedom nad Slovenijom 31:26 (14:13).

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    28. januar 2013 | 00:33

    A MVP po svin statistikama je Dome Duvnjak a oni stave Hansena kojeg je Duvnjka stavija u djep eto ti postenja. Inace najgore organizirano iza Švedske 2011 SP rukomento u Hrvatskoj EP 2010 najboje pa u Srbiji 2012.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA