SP U RUKOMETU: Argentina pobedila Crnu Goru, Hrvati lako sa Ozijima

 
  • 0

"Sokolovi" su veći deo meča jurili "gaučose", a poslednjih pet-šest minuta igrali su bez trojice isključenih igrača. Rusi su pobedili Island (30:25) najavivši povratak na vrh

Prvi mečevi na Svetskom rukometnom šampionatu, koji je u petak počeo u Španiji, protekli su očekivano. Gotovo svi favoriti su uknjižili pobede, a jedina eks-Ju reprezentacija bez trijumfa u 1. kolu je Crna Gora.

Crnogorci su, mada to u svetu rukometa nije nikakva senzacija, poraženi od Argentinaca (26:28) u utakmici koja je bila "na ivici". Nijedna ekipa tokom celog meča nije imala više od tri gola, a važnu pobedu "gaučosima" overio je Dijego Simonet u poslednjem napadu. Konačno, nervozni "sokolovi" su u pet poslednjih minuta, zbog crvenih kartona, ostali bez trojice igrača.

Za razliku od njih, Hrvati su lako izašli na kraj sa amaterima iz Australije. "Samo" 23 gola razlike (36:13) jeste malo ako se realno uporede snage obe reprezentacije. Makedonija je "isčupala" pobedu protiv Čilea (30:28), a kako je sve izgledalo na terenu, najbolje govori izjava Kirila Lazorava, najboljeg strelca naših južnih komšija:

- Ovo je bila sramna partija. Najvažnije je da smo pobedili.

U istoj grupi sa Makedoncima, za prvo mesto će se boriti Rusija, koja je pobedila Island, i Danska, koja je bila bolja od Katara.

GRUPA A

Nemačka - Brazil 33:23

Argentina - Crna Gora 28:26

Francuska - Tunis 30:27

GRUPA B

Makedonija - Čile 30:28

Island - Rusija 25:30

Danska - Katar 41:27

GRUPA C

Srbija - J. Koreja 31:22

Slovenija - Saudijska Arabija 32:22

Poljska - Belorusija 24:22

GRUPA D

Španija - Alžir 27:14

Hrvatska - Australija 36:13

Mađarska - Egipat 32:23

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA