EP ZA RUKOMETAŠICE: Srpkinje izgubile od "večitog" šampiona

 
  • 0

Izabranice Saše Boškovića "mučile" četvorostruke uzastopne prvakinje Evrope, rukometašice Norveške, koje su i 1. kolu u A grupi pobedile Srbiju sa 28:26

Ženska rukometna reprezentacija porazom je startovala Evropsko prvenstvo koje se igra u našoj zemlji. Rezultatski neuspeh u meču sa četvorostrukim uzastopnim prvakinjama Starog kontinenta, sada aktuelnim olimpijskim i svetskim šampionkama, je očekivan, ali raduju sekvence u igri zbog kojih možemo da se nadamo da će u duelima sa Ukrajinom, odnosno Češkom, biti slavlja. Ovako, Norveška je u "Kombank Areni" pobedila Srbiju 28:26 (17:12).

Iskusne Norvežanke, iako bez pet-šest devojaka koje su osvojile zlato u Londonu, nisu ništa prepuštale slučaju već su od samog starta, sa veoma malo tehničkih grešaka, zagospodarile odbranom, te kontrama i brzom igrom napravile razliku od tri gola 6:3.

Zaliha se povećavala čim bi naše devojke "prekombinovale" ili kada bi im Katrin Lunde Haraldsen "skinula" šut. Najveću prednost Norvežanke su imale u 28. minutu - 15:9, pa im suficit dozvolio da u drugom delu dozvole da se izabranice selektora Saše Boškovića "rastrče" i razigraju.

Svetlana Ognjenović i kapiten Andrea Lekić su u uvodnim minutama drugog dela realizovale tri kontre i smanjila na 17:19, da bi gošće "distancu" držale do 52. minuta. Linde je branila i dalje dobro, baš kao i naša Tomaševićeva, ali je Norveška "pala" u napadu. Procenat šuta je srozan, a stativa i prečka bile su saveznik naših golmana. Ustvari, naša odbrana je postala manje "porozna".

Konačno, 3.000-3.500 ljudi, počelo je da bude glasno kada je Lekićeva, šestim golom, izjednačila na 25:25. Bod ili pobeda bili su potrebni, jer 3.000 gledalaca na ženskom rukometu i nije loše. Opet, "Kombank Arena" je prevelika, pa izgleda sablasno prazna.

Posle 25:25 Srpkinje nisu uspele da iskoriste dva napada, a pokušaj cepelina u odsutnim momentima je bio, protiv Norvežanki, pomalo pretenciozan. Najbolja ekipa planete je ponovo lako došla do dva gola, pa je konačnih 28:26 realan ishod viđenog u prvoj utakmici. Sa devet golova Ognjenovićeva je bila najefikasnija u našim redovima, dok je Koren sa sedam (šest u prvom poluvremenu) predvodila pobednice.

Srbija - Norveška 26:28 (12:17)

Dvorana: Kombank arena

Gledalaca: 3.500

Sudije: Ljorente (Španija), Seradilja (Španija)

Sedmerci: Srbija (6/7), Norveška (3/6)

Isključenja: Srbija 6 min, Norveška 4 min.

SRBIJA: Risović, Tomašević 9 odbrana, Krpež, Popović, Lekić 6, Damnjanović 3, Erić 1, Rajović 1, Pop-Lazić 2, Ognjenović 9, Filipović 1, Nišavić 1, Milošević, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 2. Selektor: Saša Bošković

NORVEŠKA: Solberg, Haraldsen 12 odbrana, Naes, Oftedal, Alstad 4, Loke 4, Breivang 1, Lunde-Borgersen, Edin 4, Frafjord 1, Bjorndalen, Suland 3, Koren 8, Gose, Jakobsen, Herem 3. Selektor: Tore Hergeirson.

GRUPA A

Srbija - Norveška 26:28

Ukrajina - Češka 22:25

(D. J)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA