JANKOVIĆ EKSPLODIRAO PRED NOVINARIMA: "Rekli su nam: Ako ne dobijete derbi - svi gubite posao!" (VIDEO)

 
  • 4

Pobedu nad Partizanom slavili smo dva dana, a onda je usledio novi ultimatum: Užice - život ili smrt! "Igrači nisu primili premije ni za osvojen Kup 2010. Bez plate su sedam meseci", izjavio je Janković

Aleksandar Janković održao je vrlo emotivnu konferenciju za medije uoči sutrašnjeg meča sa Vojvodinom. Pitanja mu nisu postavljana, zapravo on to nije želeo, već je održao monolog od 40 minuta u kojem je, između ostalog, otkrio kako je Radna grupa ultimatumima pretila prvotimcima, kao i kakva je zaista finansijska situacija u klubu.

- U momentu kada je Radna grupa ušla u Zvezdu, jutro posle dobili smo ultimatum da derbi mora da se dobije, inače svi gube posao!

- To veče posle derbija smo se radovali, kao i sutra ujutru, ali već je stigao novi ultimatum. Užice - pitanje života ili smrti!

Konferencija je počela kao nijedna do sada... Novinari su sve vreme ćutali, a samo je trener Janković pričao. Osim što je izneo činjenice o finansijama, strateg "crveno-belih" je očigledno vrlo emotivno podneo ophođenje prema igračima u klubu.

- Iz poštovanja prema klubu, igračima i poslu, dužnost mi je da upozorim da je počela da se stvara ružna atmosfera, da treneri i igrači nisu dostojni Crvene zvezde i crveno-belog dresa. Situacija u prvenstvu je i dalje aktivna a nikad veća bura oko tima nije bila - uz to se Janković osvrnuo i na prethodnu sezonu.

- A pre godinu dana bilo je minus deset i nije bilo ni remonta, ni tektonskih promena, ni bilo kakve bure i priče o promenama...

Finansijska situacija u klubu je alarmantna, a čini se da upravo igrači to najviše trpe.

- Igrači vam neće reći da nisu dobili plate, da će gazdarice da ih izbace iz stanova, ali ja ću vam reći bez plate su sedam meseci. Nijednu premiju nisu dobili ni za osvojen Kup 2012, kao ni za onaj iz 2010.

- Isplaćuju se plate samo kvartalno, dobili smo samo za pola februara i od tada smo bukvalno bez primanja. Radna zajednica je svedena na 22.000 dinara - objasnio je Janković kakvo je stanje sa platama u klubu.

Klub iz Ljutice Bogdana trenutno vodi Radna grupa, koja ima zadatak da stabilizuje trofejni klub.

- Radna grupa je ušla u klub zato što je bilo 50 miliona evra duga ili više, a ne zbog osam bodova zaostatka. Preda mnom je bio težak momenat kada nije bilo ni predsednika, ni sportskog direktora, ni generalnog sekretara. Prva teza od imenovanja Radne grupe je ultimatum da derbi mora da se dobije i to u klubu gde ne postoji niko i gde nema plata. Ispalo je da smo najveći problem mi koji smo ostali - ocenio je Janković, koji je uz to dodao i da je ovo bio prvi derbi koji nije uključivao premije.

On je dodao da je "u moru priča o ciframa" odgovoran samo za januar 2008. godine, kada je prvi put sedeo na klupi "crveno-belih".

- U moru priča o ciframa tu su i prelazni rokovi, a ja sam odgovoran samo za januar 2008, kada smo doveli pet igrača koji su plaćeni ukupno milion evra. Zvezda je od njih, prodajom i to lošom, zaradila pet miliona evra, iako je mogla mnogo više. I tada je isto neko konstatovano kako tim nije dostojan Crvene zvezde i čekao se kiks. Nije ga bilo, ali smo ipak svi oterani - kazao je Janković.

Sve to isto se, prema njegovim rečima, dogodilo još dva puta kada su menjani sportski direktor, treneri, kada je dovedeno po 15 novih igrača, a opet se nije došlo do rezultata.

- Ja provodim toliko vremena sa ovim igračima i dužan sam da kažem se ne slažem sa tim, sa takvom politikom. Kada sam otišao iz kluba te 2008. godine, momentalno sam oprostio Zvezdi dug od 120.000 evra zbog samog kluba, a opet sam mogao da preuzmem klub u gorućem momentu, pred utakmicu sa Bordoom. Mogao sam i ja tad da sednem u kafanu i da kao veliki "zvezdaši" pričam o evropskoj Zvezdi - otvorio je dušu Sale Janković.

Na kraju se okrenuo i sutrašnjoj utakmici i istakao koliko je ona bitna za igrače koji najveće pritiske nose na svojim leđima.

- Ne postoji klub niti liga ili igrač koji bi igrao sedam meseci bez plate, pa ni onaj u Realu ili Barseloni. U njima nešto ima. Imaju karakter, dušu, zaslužuju dres i zaslužuju više nego što im se daje. Oni gaze i zbog njih zovem navijače, da njima pomognu i da njima iskažu poštovanje - završio je Janković.

Meč između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u subotu na "Marakani" od 19 sati.

(D. Grbović / Foto: crvenazvezdafk.com)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo

    30. novembar 2012 | 18:48

    Zar nije pre neki dan izasao clanak kako su fudbaleri Crvene Zvezde lumpovali do zore!!? Kako kada nisu primili platu od februara? Cime su platili ceh? Koga laze ovaj?

  • dodje maca na vratanca

    30. novembar 2012 | 13:14

    "Radna grupa"...preti,otima,ne placa igrace,okrivljuje druge......znaci priprema za prolecni deo sezone i za kradju su vec krenule??? Propratite mec u Subotici,bice veoma zanimljiv.

  • Dragan

    30. novembar 2012 | 23:49

    To su vam rekli zato sto su svesni i znaju da ste toliko losi da tesko0 dobijate i namestene utakmice.Derbi su vam namestili ,namestili su vam Uzice,namestili su vam i Beograd i rad pa niste pobedili.To sto je cela drzava zajedno sa onim sto se navodno bori protiv korpcije ne znaci da ste najbolji i bitno im je da izguraju ovo zadnje kolo. partizan sutra gubi u Subotici i vi pobedjujet filijalu .mislim scenario je napisan one noci ,znate vi koje...Bando lopovska!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA