MIHIN KADET - ZVEZDAŠ U PARTIZANU: Saznao sam preko Fejsa za poziv selektora! (VIDEO)

 
  • 0

Nemanja Radonjić i Andrija Živković ulogovali su se na svoje naloge da vide šta ima novo na Fejsu, a dočekala ih je vest o pozivu u A selekciju * Nadaju se da će im Lazar Marković pomoći da se uklope u ekipu * Radonjić je zbog svoje brzine i talenta dobio nadimak "srpski Kristijano Ronaldo" i ne krije da navija za večitog rivala"

Kadetski reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić, koji će dobiti poziv od selektora Siniše Mihajlovića, saznao je da će igrati uz Branislava Ivanovića i ostale reprezentativce verovali ili ne - preko Fejsbuka!

On je sa Andrijom Živkovićem, saigračem iz Partizana koji će, takođe, dobiti poziv za prijateljsku utakmicu između Srbije i Iraka 6. decembra, bio u stanu na Karađorđevom trgu u Zemunu. Odlučili su da vide "šta ima na Fejsu"...

Imali su i šta da vide! 

- Ušao sam na profil i video sam na mom zidu da je zalepljen neki link i slika selektora Mihajlovića. U prvi mah nisam shvatio šta se dešava, ali kada su počele poruke da stižu onda sam pomislio da se svi šale sa mnom. Ipak, onda sam pročitao tekst i video šta je selektor rekao, počeo sam da budem svestan da ću ići na okupljanje najbolje selekcije. Tek onda je krenulo ludilo sa SMS porukama, pozivima,... Svi su želeli da čestitaju i da provere da li je istina - rekao je Radonjić za "Sport 26" nekoliko minuta iza ponoći, na prelasku između ponedeljka i utorka.

Kadet Partizana je jedan od talenata koji se retko viđa. Dovoljno je reći da svojom igrom zaista podseća na jednog od najboljih fudbalera današnjice, Kristijana Ronalda. Vrlo je brz, prodoran, agilan, a pritom i igra na poziciji levog krila, na kojoj je i Portugalac.

- Priznajem da se trudim da ličim na njega. Pokušavam svim silama da budem moćan na terenu kao Ronaldo, a volim malo da ga kopiram i van terena. Prija mi kada mi kažu da igram kao as Reala. Znam da treba još mnogo da radim da stvarno budem kao on, ali verujem u sebe...

Radonjić priznaje da oseća tremu kada pomisli da će biti u istoj ekipi sa momcima koje je do sada gledao kao idole, ali nagađa gde je zaradio poziv za A selekciju.

- Još nisam svestan da ću sa velikim igračima deliti svlačionicu. Poziv je za mene velika čast i sigurno da ništa lepše u životu nisam doživeo... Valjda će Lazar Marković da nam pomogne da se što bolje uklopimo u ekipu. Sa njim sam dobar drugar. Kad bolje razmislim, onda se setim gde je mogao selektor da nas vidi. Trener kadetske reprezentacije Milan Lešnjak nam je govorio da će svih gledati našu utakmicu u kvalifikacijama sa Belorusijom, pa je verovatno tada selektor Mihajlović odlučio da nas pozove. Cela ekipa je tada igrala dobro...

Kadetska reprezentacija Srbije privukla je pažnju celog sveta posle savršenog izvođenja kornera na kvalifikacionoj utakmici za EP U17 protiv Moldavije, a među akterima te akcije bili su upravo Radonjić i Živković.

Mladi Nišlija priznaje da mu srce odmalena kuca za klub sa druge strane Topčiderskog brda, mada je velika nada kluba iz Humske.

- Svi u mojoj porodici navijaju za Zvezdu. Kada sam imao tri-četiri godine naučili su me da je Zvezda sve i od tada sam navijao za klub sa Marakane. Sigurno je da sam igrajući za Partizan zavoleo moj sadašnji klub, ali i sad često odem da ih pogledam. Baš dugo nisam bio na "severu" - rekao je Radonjić.

ŽIVKOVIĆ: NOSIĆU TORBE KAO NAJMLAĐI!

Levi vezni kadetskog tima Partizana Andrija Živković dugo posle saznanja da će postati seniorski reprezentativac nije mogao da dođe sebi. Pozivi su stizali sa svim strana, a najdraži iz rodnog Niša.

- Slavi se sada kod mojih u Nišu. Možda su se našli sa Nemanjinim, pa sada zajedno uživaju. Mi se znamo celog života, zajedno smo počeli da igramo u Nacionali iz Niša, samo što je Neca kasnije otišao u Radnički. Opet smo se našli u Partizanu i sada eto zove nas selektor seniorske ekipe. Naježim se kada pomislim da ću sa 16 godina da budem među "A" reprezentativcima.

Ako Mihajlović da šansu mladom Živkoviću u duelu sa Iračanima, Andrija će postati najmlađi reprezentativac u istoriji našeg fudbala. Oboriće rekord Mitra Mrkele koji je debitovao sa 17 godina i 130 dana. Živković i Radonjić će iza sebe "parkirati" u istoriju Lazara Markovića (17 godina, 343 dana), Dragana Džajića (18 godina i 13 dana), Vladimira Petrovića Pižona (18 godina i 87 dana), Darka Lazovića(18 godina i 122 dana), Dragana Stojkovića Piksija (18 godina i 225 dana), Danka Lazovića(18 godina i 310 dana),...

- Hvala mojim roditeljima što sam od Nemanje mlađi šest meseci, pa ću ja biti prvi na spisku. Šalu na stranu, to je nešto što nisam mogao ni da sanjam da će mi se desiti. Važno je da odem na okupljanje zdrav i da pokažem da selektor nije pogrešio što mi je dao ogromnu čast. To je i velika obaveza, pošto sam svestan da će me ljudi drugačije gledati. Znam šta su obaveze najmlađeg reprezentativca. Spreman sam da nosim torbe, lopte i sve što mi se kaže. Ako treba bildovaću samo da se i tu pokažem - kaže kroz smeh golobradi Živković.

(Telegraf.rs/Sport 26/ foto: Fejsbuk)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA