NFL: Hjuston slavio zbog greške sudija, Nju Ingland pregazio Džetse (VIDEO)

 
  • 0

Gosti pobedili u sva tri meča na praznik Dan zahvalnosti, briljirali Robert Grifin III, debitant Vašingtona, i Tom Brejdi, kvoterbek Nju Inglanda

Za veliki američki preznik Dan zahvalnosti, po običaju, na programu bila su tri meča NFL šampionata.

Tradicionalno, Detroit je jedan od učesnika tih mečeva i tradicionalno gubi; poraz od Hjustona bio im je deveti zaredom u ovoj svečanoj prilici. Hjuston je do pobede posle produžetka (34:31) stigao i velikim delom zahvaljujući propustu sudija, ali i grešci trenera Detroita Džima Švarca. Raningbek Hjustona Džastin Forset istrčao je tačdaun od 81 jarda, pošto arbitri nisu primetili da je kolenom dodirnuo tlo posle starta protivničkih igrača, što je trebalo da označi kraj akcije.

Forset je ustao i nastavio da trči sve do end zone protivnika, na izneneđenje igrača Detroita. Trener Švarc uložio je čelendž i time napravio veliku grešku. Odnedavno svako postizanje tačdauna sudije moraju da provere na snimku i te akcije nisu podložne čelendžu, a ako trener uloži čelendž, to je prekršaj i akcija se ne gleda ponovo. Tako je ostala odluka presuđena na terenu, tačdaun za Hjuston kojim je vođstvo domaćina smanjeno na 24:21.

Tokom regularnog toka Detroit je stalno vodio, a Hjuston stizao prednost, poslednje izjednačenje doneo je raningbek gostiju Arijan Foster tačdaunom nepuna dva minuta pre kraja u napadu u kojem je Hjuston uspešno realizovao četvrti pokušaj za sedam jardi.

Produžetak je bio uzbudljiv, protivnici su dvaput preotimali loptu jedan drugom, šuter Hjustona Šejn Grejem promašio je sa 51 jarda, a nešto kasnije i Džejson Henson iz Detroita bio je neprecizan sa 47 jardi. Sledeći posed lopte igrači Hjustona iskoristili su da priđu bliže i Grejem je ovog puta bio precizan sa 32 jarda, čime je doneo pobedu svojoj ekipi, koja je drugi meč zaredom dobila u produžetku i ima najbolji bilans u ligi - 10-1.

Vašington je pobedio u Dalasu sa 38:28, zahvaljujuću fanatastičnoj partiji kvoterbeka debitanta Roberta Grifina III. Gosti su na poluvremenu vodili čak sa 28:3, ali Dalas je sredinom poslednje četvrtine prišao na tačdaun razlike, 35:28. Vašigton je uzvratio napadom nešto više od pet minuta i uspešnim šutem za tri poena, čime je prednost napravio nedostižnom, a nakraju je bilo 38:31.

Grifin je imao 20 uspešnih dodavanja iz 28 pokušaja za 311 jardi uz četiri pasa za tačdaun i jedan presečen, uz to istrčao je 29 jardi. Kvoterbek Dalasa Toni Romo imao je učinak 37/62 za 441 jard uz tri pasa za tačdaun i dva presečena i istrčao je sedam jardi.

Nju Ingland naneo je težak poraz Njujork džetsima na njihovom terenu, a s obzirom na formu dve ekipe, to nije nikakvo iznenađenje. Džetsi su pravi slom doživeli u drugoj četvrtini kada su primili pet tačdauna, 35 poena, od čega tri tačdauna u razmaku od svega 52 sekunde. Njujorčani su čak pet puta gubili loptu tokom meča i demonstrirali da su u potpunom rasulu, u finišu su malo ublažili poraz koji je i dalje katastrofalan, 49:19.

Kvoterbek Nju Inglanda Tom Brejdi lako je izlazio na kraj sa odbranom Džetsa kompletiravši 18 dodavanja iz 28 pokušaja za 323 jarda uz tri pasa za tačdaun.

Ostali mečevi 12. kola na programu su u nedelju, ponedeljak i utorak po našem vremenu.

REZULTATI:

Detroit-Hjuston 31:34 (31:31)

Dalas-Vašington 31:38

Njujork džets - Nju Ingland 19:49

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Video: "Osvrnem se i čujem huk Lige šampiona kod komšije, pa mi bude muka": Predrag Mijatović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA