ZAGREB: Vanredne mere pred dolazak košarkaša Zvezde!

 
  • 0

"Crveno-beli" prva srpska ekipa koja gostuje u Hrvatskoj posle oslobađanja generala Markača i Gotovine, pa se očekuju povišene tenzije * "S obzirom na sve okolnosti i na to da će biti dosta gledalaca, policija će sigurno imati jače mere obezbeđenja na ovom meču" poručili su iz Cibone

Zvezda stiže u Zagreb na megdan Ciboni, a ovaj meč, koji je u subotu, biće ocenjen kao duel visokog rizika prevashodno zbog zahlađenja odnosa Hrvatske i Srbije, nakon oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Iako u Hrvatskoj, tri dana pre meča, ne očekuju da će biti nekih većih incidenata na ovom duelu, košarkaški klub Cibona će preduzeti vanredne mere da sve prođe u najboljem redu.

JAKE POLICIJSKE SNAGE

Iz Cibone poručuju da će meč biti organizovan na visokom nivou mnogo bolje nego neka domaća utakmica.

- Za sada nemam službenu informaciju da li će biti nekih tenzija. Ipak, budući da su sada malo drugačije okolnosti zbog svega što se desilo, mislim da će policija biti obaveštena da mere obezbeđenja budu bolje nego inače.

- Pre svega zato što se očekuje veliki broj gledalaca, a i dobili smo obaveštenje da dolazi mnogo novinara iz Srbije i zato ćemo uraditi sve da to incidenata ne dođe - rekla je za Telegraf portparol Cibone Martina Šovrek.

Nekadašnji košarkaš Cibone i jugoslovenski reprezentaztivac, a sada novinar Zoran Čutura kaže da će sigurno biti verbalnih poruka kao i uvek do sada, ali da ne očekuje nerede.

OČEKUJU SE VREĐANJA NA NACIONALNOJ OSNOVI

- Ja lično ne očekujem tenzije. Nisam siguran kako je u Srbiji doživljeno oslobađanje hrvatskih generala, pošto živim u Zagrebu. Pretpostavljam da su informacije o euforiji u Hrvatskoj malo predimenzionirane u srpskim medijima - ocenio je za Telegraf.rs Zoran Čutura, nekada proslavljeni košarkaš Cibone, sada novinar.

- Sumnjam da će bilo šta dramatično da se desi, a ne bi ni trebalo, nema razloga. Jedino što je verovatno, to je verbalni delikt, koji je ovde, nažalost, uobičajena pojava - rekao je Čutura.

Sa druge strane, Josip Bilić, direktor ABA lige, otkrio je da je obavio razgovor sa čelnicima Cibone povodom ovog meča kako bi bio siguran da će sve proći kako treba. On kaže da u Hrvatskoj nema tenzija i očekuje da na mečevima sve bude normalno.

- Nema nikakvih tenzija u Hrvatskoj, sve će biti u najboljem redu. Obavio sam razgovor sa čelnicima Cibone oko ove utakmice - rekao je Bilić za Telegraf.rs, potvrdivši da će prisustvovati meču.

Takođe, u nedelju dolazi Cedevita u Beograd na meč sa Partizanom, što je, takođe, meč visokog rizika, na koji će čelnici ABA lige obratiti pažnju.

- Pa, ja očekujem da će ljudi iz Partizana učiniti sve da ne bude nikakvih problema. Oni su danas u Moskvi, a ja ću sutra da obavim razgovor sa njima, kao što sam već obavio razgovor sa Zagrepčanima.

(A.Č)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA