PENICILIN ZA VUJOŠEVIĆA: Samo Vukoičić uzima titule Duletu!

 
  • 0

Trener Crvene zvezde je osvojio dva trofeja sa FMP nadmudrivši Vujoševića u Partizanu. Ima skor kojim retko koji trener može da se podiči u regionu protiv "neprikosnovenog Duleta"

Dolaskom mladog trenera Vlade Vukoičića na klupu Crvene zvezde Beograd, stvorila se velika šansa da "crveno-beli" konačno skinu prokletstvo dugo deceniju i više u duelima sa večitim rivalom Partizanom.

Vukoičić je jedan od retkih stručnjaka u Srbiji koji ima dobar skor u duelima sa strategom Partizana, još od vremena kada je vodio FMP i Hemofarm. A sada je na putu da vrati preimućstvo Zvezde na košarkaškoj mapi Srbije.

To je pokazao i nedavni večiti derbi, koji je Zvezda prvi put posle 10 godina veoma lako dobila iako su joj u korist išle neke olakšavajuće okolnosti poput umora igrača Partizana, velikog neiskustva, iscrpljenosti od igranja Evrolige...

Ipak, činjenica je da je, bez obzira na sve, Vukoičić odlično pripremio i vodio meč protiv Duška Vujoševića, jednog od najboljih evropskih trenera i bez premca najboljeg trenera u našoj ligi već godinama.

DVE TITULE SA FMP

Ako se malo pogleda unazad nekoliko godina Vukoičić je imao mnogo uspeha u duelima sa Vujoševićem još iz vremena kada je vodio FMP, od 2005. do 2008. godine.

Od 22 međusobna duela mladi trener je dobio čak devet, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo iskusniji stručnjaci poput Svetislava Pešića.

Takođe, od tih devet pobeda dve pobede su bile u direktnom okršaju za titulu ( ABA liga 2006 i Kup Koraća 2007) što nije uspelo nijednom treneru sa naših prostora.

PARTIZAN NE POBEĐUJE VUKOIČIĆA U SERIJI

Nikada Partizan nije uspevao da napravi seriju pobeda nad FMP-om kao što je to radio sa Crvenom zvezdom godinama unazad.

Ipak, Vujošević je uspešniji sa 13 pobeda u duelima, od čega je jedan bio u duelu za titulu (Jadranska liga 2006/07), ali tada je Vukoičić vodio tim koji nije imao armiju navijača iza sebe gladnih titule.

Sada, na čelu Crvene zvezde očekuje nas veoma zanimljiva sezona i dueli večitih rivala, a pobedom u prvom ovosezonskom derbiju Zvezda je na čelu sa Vukoičićem potvrdila da je veliki kandidat za trofeje.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA