DILEMA: Da li je bio penal na "Marakani"? (VIDEO)

 
  • 3

Sudija Dejan Dimitrijević dosudio je najstrožu kaznu za Jagodince iako čelnici Crvene zvezde, kao i većina ljubitelja fudbala koja je odgledala snimak, tvrdi da jedanaesterca nije bilo

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Jagodine 2:1, i to na "Marakani", a sporni trenutak sa meča i dalje je top-tema u srpskom fudbalu. Da li je Zvezda oštećena ili nije, da li je bio penal ili nije, svako može da da svoj sud gledajući video.

Na snimku se vidi da se duel Maksimovića i Stojanovića desio na otprilike 17 metara od gola,ali je to arbitar okarakterisao kao jedanaesterac za goste.

S druge strane, igrač Jagodine možda jeste fauliran van šesnaesterca, ali je očigledno bio ispred odbrambenog igrača i sigurno bi dao gol da ga ovaj nije zaustavio.

Ali, jedno je sigurno, posle ovog incidenta slede ozbiljne promene u srpskom fudbalu, jer ako sudijska komisija ne utvrdi šta je bilo i ne kazni arbitre ukoliko su to zaslužili, naš fudbal će tonuti sve dublje.

I dok jedni krive sudiju Dejana Dimitrijevića, smatrajući da je oštetitio "crveno-bele", dosudivši nepostojeći penal, drugi govore da je Zvezda, ako je kvalitetnija, trebalo da da tri gola Jagodincima, pa ne bi bilo problema.

Dok Jagodinci zadovoljno trljaju ruke zbog tri boda, izvesno je da se ovaj slučaj neće tek tako završiti. Čelnici Zvezde traže doživotnu suspenziju sudije, ali i reakciju policije da se ispita rad sudijske komisije, kao i da se utvrdi kako su neki klubovi podmićivali arbitre.

- Na TV prenosu se videlo da su sudija Dimitrijević, ali i njegov pomoćnik, napravili veliku grešku. Ta odluka uticala je na rezultat meča - kaže član sudijske komisije FSS Đorđe Žutić.

Njegova izjava dovoljno govori da je propusta ipak bilo, a sad je potrebno utvrditi da li je to Dimitrijević uradio slučajno ili sa nekom namerom.

Sporni momenat možete pogledati na snimku, pa procenite sami

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana 1a po hitnom postupku su zakazali za ponedeljak vanrednu sednicu Upravnog odbora.

- Jedina tema i tačka sednice ovog visokog klupskog tela biće suđenje sudijske trojke na čelu sa Dejanom Dimitrijevićem iz Loznice na meču između Crvene zvezde i Jagodine - kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miladin

    4. novembar 2012 | 15:55

    Ja sam zvezdas al ako ne mozemo da pobedimo jagodinu sa 2 i vise golova nema sta da trazimo alibi.ocemo da igramo u evropi a nemozemo jagodinu da pobedimo,bez omalovazavanja jagodine.koliko puta su protivnici zvezde bili osteceni.generalno nas fudbal je u dobokoj komi i bojim se da mu nema spasa.

  • Bane

    4. novembar 2012 | 19:23

    Zasto Zvezda dize ovoliku frku, nemoze da pobedi Jagodinu u igri pa hoce sada na silu. Ovakvi faulovi se desavaju i Sudije dosudjuju penal bez pardona. Ovakve stvari se desavaju na EO na Svetskom Prvenstvu i niko nepreti Sudjiji doziovotnom suspenzijom. Sad se vidi koliko jde Srpski fudbal posrnuo ako nemozemo da pobedimo u igri onda ce mo na silu i Mafijaskim metodama. Koja je ovo Crvena Zvezda i ko je vodi????????

  • stojke

    4. novembar 2012 | 16:52

    Cist kao suza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA