CVETA RASIZAM: Lacio kažnjen sa 40.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača!

 
  • 1

Na utakmici Lige Evrope između Lacija i Totenhema fudbaleri Defo, Lenon i Taunsend vređani su od strane navijača italijanskog kluba i kazna je stigla posle mesec dana

Italijanski klub Lacio kažnjen je sa 40.000 evra zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača tokom utakmice Lige Evrope prošlog meseca protiv Totenhema, saopštila je Evropska fudbalska Unija (UEFA).

Prema medijskim izveštajima, igrači Totenhema Džermejn Defo, Aron Lenon i Andros Taunsend vređani su na rasnoj osnovi, navijači Lacija su puštali majmunske krike kada su imali  kontakt s loptom, iako je menadžer kluba iz Londona Andre-Viljaš Boaš rekao da nije čuo ništa.

Utakmica J grupe Lige Evrope, kojoj je prisustvovao i predsednik UEFA Mišel Platini, odigrana je 20. septembra na Vajt Hart Lejnu i završena je nerešeno 0:0.

UEFA je pod sve većim pritiskom da preduzme nešto više od novčanih kazni timovima čiji su navijači krivi za rasističko ponašanje.

Mladi reprezentativac Engleske Deni Rouz rekao je da je bio zlostavljan na rasnoj osnovi tokom utakmice protiv selekcije Srbije u utorak u Kruševcu, u revanšu baraža za prvenstvo Evrope.

Nakon te utakmice, koju je mladi engleski tim dobio rezultatom 1:0, izbila je opšta tuča igrača i članova stručnog štaba, a UEFA je u sredu pokrenula disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Engleske.

O događanjima na utakmici u Kruševcu Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA raspravljaće na redovnom sastanku zakazanom za 22. novembar.

(Tanjug)

 

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miladin

    18. oktobar 2012 | 22:13

    a sto sad ne traze da se lacio izbaci iz evrope,il sve italijane da izbace.ne njih sa 40.000 a nas ce dozivotno da isteraju kakva se hajka podigla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA