OPA, NOVAK STAJL: Đoković čudesnim preokretom do titule u Šangaju! (VIDEO)

 
  • 0

Najbolji srpski teniser spasio pet meč lopti u drugom setu, da bi u trećem slomio otpor neugodnog Endija Mareja - 5:7, 7:6, 6:3

Novak Đoković posle velike drame savladao je Britanca Endija Mareja u finalu ATP turnira u Šangaju u divovskoj borbi koja je trajala 3 sata i 22 minuta sa 2:1 u setovima -  5:7, 7:6, 6:3.

Srpski teniser bio je na rubu poraza u nekoliko navrata, ali spasio je pet meč lopti i u taj-breku drugog seta(13:11) prvo stigao do izjednačenja, a onda i do pobede u malo manje dramatičnom trećem setu u kojem je napravio dva  brejka za konačni trijumf.

Nole, koji je posle meča izjavio da je imao i dosta sreće, ovim uspehom smanjio je zaostatak za Rodžerom Federerom na 195 poena i ima velike šanse da ga prestigne na čelu ATP liste do kraja sezone, a možda već u Parizu, gde Švajcarac brani titulu, a najbolji srpski teniser četvrtfinale.

Đoković je posle osvojenog svog servisa u prvom gemu, odmah oduzeo servis Mariju, iskoristivši treću brejk loptu. Škot se, međutim, nije pokolebao i u narednom gemu uzvratio je istom merom, a potom iskoristio svoj servis i poravnao na 2:2.

Mari se tu nije zaustavio, napravio je drugi uzastopni brejk i prvi put u meču poveo, ali onda i Nole posle tri izgubljena gema popravlja igru i uzvraća brejkom.

U sledećem gemu Nole je potpuno podbacio, osvojio samo jedan poen, a kada je poslao loptu u aut omogućio je Mariju treći uzastopni brejk za 4:3.

Đoković je ponovo bolje zaigrao na servis Britanca i brejkom poravnao na 4:4, da bi potom konačno osvojio svoj servis i poveo 5:4. Mari uzvraća i izjednačuje na 5:5, a potom ponovo pravi brejk, pošto je Đoković poslao loptu u aut. Taj trenutak toliko je iznervirao Novaka da je u nastupu besa polomio reket.

U narednom gemu Mari je servirao za set i iskoristio je priliku.

Drugi set Đoković je otvorio uspešnim servis gemom, a ovog puta to je učinio i Marej. Za razliku od prvog seta obojica finalista sigurno su čuvali svoj servis sve do sedmog gema kada je Britanac ponovo napravio brejk u gemu u kojem je izgubio samo jedan poen.

Marej je potom povisio na 5:3, Đoković uzvraća na svoj servis, a zatim je Britanac servirao za meč. Đoković je na 30:0 za Mareja osvojio poen posle majstorskog vraćanja lopte kroz noge, što je izazvalo erupciju oduševljenja u publici i izmamilo Novaku osmah na licu, iako se nalazio pred porazom. Ohrabren time Novak je spasio meč loptu i stigao do brejka, da bi zatim na svoj servis preokrenuo na 6:5.

Marej je iskoristio svoj servis i ušlo se u taj-brek. Novak je dobro počeo, 2:0, 3:1, 4:3, a onda dozvolio Mareju da osvoji tri utastopna poena i dođe do dve meč lopte (6:4). Prvu je sačuvao, a zatim i drugu. Novak potom stiže do set lopte, ali šalje je u aut. Nastavila se borba poen za poen koja je na kraju pripala Đokoviću 13:11, a srpski teniser spasio je četiri meč lopte.

U trećem setu oba tenisera čuvala su svoj servis do sedmog gema kada je Novak dozvolio samo jedan poraj Mareju i iskoristio prvu brejk loptu. U sledećem gemu Đoković nije sebi dozvolio da ponovi ranije greške i povisio je prednost na 5:3.

U narednom gemu Đoković dolazi do prve meč lopte, potom i druge, da bi treću iskoristio i dokopao se vredne titule.

U ukupnom bilansu Đoković vodi 9:7 protiv Mareja, koji je dobio prethodna dva meča, na OI u Londonu i US openu. Najvrednija Đokovićeva pobeda nad Škotom verovatno je bila u polufinalu Australijen opena ove godine, koji je Novak osvojio posle legendarnog finala sa Rafaelom Nadalom.

(A.Č)

Video: Željko Obradović pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA