NASTASIĆ: Bilo je "peckanja" sa Kompanijem!

Matija Nastasić se ekspresno ustalio u postavu Mančester sitija. Isto tako veliku ulogu dobija polako i u nacionalnom timu. U predstojećem meču između Belgije i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igraće protiv svog saigrača iz zadnje linije u Stiju Vinsena Kompanija

  • 0

Samo da ga ne izmalerišemo, ali Matija Nastasić živi i igra sezonu iz snova!

Prvo je u prelaznom roku prešao iz Fiorentine u Mančester siti za koji je zatim debitovao u meču prvog kola Lige šampiona protiv slavnog Reala u Madridu. Nakon toga je vezao i tri utakmice u prvoj postavi kod Roberta Manćinija protiv Borusije Dortmund u LŠ, kao i protiv Fulama i Aston Vile u Premijer ligi.

- Nisam mogao da poželim lepši debi za novi klub, bila je to izvanredna utakmica, samo mi je krivo što smo izgubili, ali dobro, nadam se da ćemo nadoknaditi izgubljeno u narednim mečevima Lige šampiona - rekao je Nastasić novinarima u Staroj Pazovi.

Meč protiv Belgije u Beogradu će dočekati u punoj takmičarskoj formi. Kao i svi drugi koji dođu da igraju u Engleskoj imaju početnu krizu sa privikavanjem na život i fudbal u toj zemlji. Da prebrodi početne probleme pomogli su mu najviše saigrači iz reprezentacije Aleksandar Kolarov, ali i ostali igrači iz Sitija, kao i selektor nacionalnog tima Siniša Mihajlović, koji mu je ukazao povrenje pozivom u najjači tim.

- Izuzetno mi je značilo što sam odigrao te četiri utakmice za Mančester siti, znači mi i poverenje trenera Manćinija i nadam se da ću se i njemu i selektoru Mihajloviću odužiti na najbolji mogući način. 

Partner iz odbrane "građana" mu je Vinsen Kompani, koji je standardni igrač Belgije, i uvek su zanimljive te situacije kada se reprezentacije saigrača iz kluba sastaju u prijateljskim i kvalifikacionim mečevima. Predigra sa "Đavolom" je već počela.

- Debi za Mančester siti je prošao kako sam mogao da poželim. Sada sam se potpuno okrenuo reprezentaciji, čekaju nas dve važne utakmice. Naravno, bilo je "peckanja" sa Kompanijem. Krenuo je prvi, ali sam mu uzvratio istom merom. Neka detalji ostanu tajna, videćemo na terenu ko je bolji – rekao je Matija po okupljanju nacionalnog tima.

Srbija je protiv Škotske i Velsa zabeležila remi i pobedu uz gol razliku 6:1. Podmlađeni sastav Siniše Mihajlovića polako pruža partije kakve smo oduvek priželjkivali, što zaslužuje pun stadion iza njih i veliku podršku u predstojećim mečevima u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

- U ove dve utakmice u kvalifikacijama pokazali smo da možemo da se ravnopravno nosimo sa svima i da možemo, recimo, Velsu da damo šest golova. I nadam se da smo tom partijom ubedili publiku da se vrati na stadion, pa očekujem protiv Belgije dobru podršku na "Marakani".

Još uvek se krije sastav naše reprezentacije, ali ko god da izađe na teren imaće veliku podršku sa tribina "Marakane" protiv glavnog kandidata u drupi za odlazak u Rio.

Meč je na programu u petak, 12. oktobra.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA