Barkli i Džordan grubi prema Brajantu, SAD prema Dominikani

U prvoj pripremnoj utakmici reprezentacija SAD sa 113:59, uz 24 poena Durenta koji je igrao centra, pobedila Dominikansku Republiku

  • 0

Svet nikada neće saznati da li bi sadašnja inkarnacija olimpijskog košarkaškog tima SAD imala ikakvu šansu protiv originalnog "Drim tima", kulturnog fenomena koji je NBA igrače, one najbolje, integrisao u međunarodna takmičenja.

Kobi Brajant, lider tima koji na raspolaganju imao Majk Križevski, asistent Čaku Dejliji u Barseloni, u matineu pred prvu proveru protiv Dominikanske Republike izjavio je da bi "sadašnja ekipa sa dvocifrenom razlikom dobila Džordana, Barklija, Birda, Robinsona i ostale".

Naravno, na odgovor se nije dugo čekalo. "Najveći brbljivac NBA" Čarls Barkli nije birao reči:

- Dvocifrenom razlikom, a? Nemojte da mislite da ih ne poštujem, ali mislim da bismo ih mi pregazili. Kobe kaže da smo bili matori... Pa on ima 34, a u Barseloni smo Džordan i ja imali 29. Još nešto, osim njega, Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta, ne verujem da bi iko drugi mogao da dođe do svlačionice, a ne da ima mesto u našem timu - rekao je Barkli.

Ništa "blaži" prema zvezdi Lejkersa nije bio ni legendarni Majkl Džordan, koji se nasmejao na Kobijevu izjavu:

- Smešno je to što je rekao i mislim da mu poređenje i nije najpametnija stvar koji je napravio - rekao je "Er Džordan" i nastavio:

- Većina nas je bila u zenitima karijera kada atletske sposobnosti ne znače mnogo. Mi smo svi znali kako da igramo .

Usput, Kobi i ekipa su sa 54 poena razlike (113:59) pobedili Dominikanu, reprezentaciju koju je u odlučujućoj utakmici za odlazak u London savladala Nigerija.

Kevin Durent, iako sa klupe, igrajući i na poziciji centra, uspeo je da bude jedini sa 20 i više poena. Krilo Oklahome je ubacio 24, Andre Iguadala je dodao 18, dok je Karmelo Entoni upisao 13.

- Oni nemaju slabog igrača - rekao je Džon Kalipari, selektor Dominikanaca i dodao:

- Svako ko je na terenu može da uradi sa loptom šta hoće. Na kraju krajeva, znaju i koševe da postižu. Stvarno su dobri, a biće, neminovno, još bolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA