Korintijans šampion Južne Amerike

 
  • 0

Prvi put u klupskoj istoriji brazilski Korintijans iz Sao Paola postao je šampion Južne Amerike. U revanš utakmici finala Kopa Libertadores, šampion Brazila na svom stadionu je savladao argentinsku Boku Juniors 2:0, dok je prvi meč na Bombonjeri završen nerešeno 1:1.

Najzaslužniji za istorijski uspeh "kormilara" je dvostruki strelac Marsio Emerson. Prvi put Emerson je mrežu protivnika zatresao u 54. minutu sjajnim poluvolej udarcem, a konačan rezultat postavio je 18 minuta kasnije, iskoristivši kardinalnu grešku odbrambenog fudbalera Boke Rolanda Skjavija.

Korintijans je do prvog pehara u južnoameričkom pandanu Lige šampiona stigao bez poraza, uz samo četiri primljena gola na 14 utakmica. Boka je propustila priliku da se po broju titula izjednači sa rekorderom Independijenteom.

Novi šampion Južne Amerike predstavljaće Konmebol konfederaciju na Fifinom svetskom klupskom prvenstvu u decembru. Korintijans je, inače, pobednik prvog zvaničnog svetskog klupskog prvenstva, odigranog 2000. godine, na kome je nastupao kao domaćin.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Video: Histerija i vrištanje jer samo je jedan Nole: Snimak koji pokazuje koliko Kinezi obožavaju Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA