I Božović o sudiji: Ako Majo pogreši, neće on biti kriv

 
 ≫ 
  • 0

Treneru Zvezde se ne dopada pompa koja se stvorila oko izbora sudije za derbi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je pred sudijom Majom Vujovićem veliki ispit na 153. večitom derbiju zbog velikog pritiska koji se stvorio prepucavanjem saopštenjima, ali da neće on biti krivac ako napravi neku grešku, već ljudi iz Sudijske komisije FSS koji su ga delegirali.

- Teško je nešto novo reći o derbiju, jedan od najvećih u Evropi, iako mnogi "pljuju" po njemu izaziva ogromno interesovanje širom kontinenta. Tesko je prognozirati takav meč, ali s obzirom na to da igramo na "Marakani" nadam se da ćemo pobediti - rekao je Božović na konferenciji za medije.

>>> Još jedan superligaš se oglasio: Terzić narušava integritet fudbala u Srbiji

On je naglasio da mu smeta velika pompa koja se digla oko izbora sudije.

- To što se dešava neka razmisle oni koji su izdavali saopštenja. Očekivao sam da će biti Mažić sudija, on je najbolji u Srbiji i treba da sudi takav meč. Biće teško Vujoviću, sve oči uprte su u njega i verovatno oseća pritisak. Ako pogreši, a nadam se da neće, neće on biti krivac, već oni koji su ga delegirali.

Božović ističe da bi dobra igra i pobeda u večitom derbiju bila najbolji poklon navijačima za rođendan crveno-bele porodice.

- Postoji pozitivna trema, pred nama je najveća utakmica. Naš teren i bodovna razlika možda nam daju malu prednost - rekao je Božović, isključivši mogućnost da sutrašnji duel rešava pitanje titule.

- Imamo nezgodan raspored, kasnije gostujemo Vojvodini, Radu i Čukaričkom. Bodovi se dele, ima još jedan derbi i mislim da će biti neizvesna trka do kraja - naveo je trener prvaka Srbije.

Prema njegovim rečima Partizan je opasan u napadačkoj liniji, posebno pohvalivši Uroša Ðurđevića.

- Partizan ima izvanredan tim, Ðurđević je u formi, tu je i Leonardo i njih dvojica mogu da naprave probleme, pored Jankovića i Stevanovića. Sasvim solidan napad imaju - zaključio je Božović.

Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Pogledajte kako je izgledao prvi PES derbi na Telegrafu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA