Telekom sponzor Atletskog saveza Srbije još godinu dana

 
  • 0

Predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović rekao je po potpisivanju ugovora da je Telekom pravi primer odgovrne kompanije koja pomaže jedan bazičan sport

Atletski savez Srbije i Telekom Srbija obnovili su ugovor o sponzorstvu koji podrazumeva podršku kompanije nacionalnoj selekciji i atletičarima u narednoj takmičarskoj sezoni. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja značajan korak u jačanju saradnje Telekoma Srbija i Saveza, koja je ozvaničena 2010. godine.

Predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović rekao je da je ova saradnja pravi primer kako bi velike kompanije trebalo da pomažu sportove, pogotovo one koji su manje komercijalni.

- Telekom Srbija ima veoma značajnu ulogu u razvoju srpske atletike u poslednje tri godine, od kada se i ja nalazim na čelu saveza. To je pravi primer društveno odgovorne kompanije koja pomaže razvoj osnovnog sporta atletike - rekao je Jevrosimović.

- Cilj Saveza je promovisanje atletike sporta za zdrav život, ne samo za profesionalce već i za one koji žele da se rekreiraju. Najverovatnije je da ćemo imati 16 atletičara na Olimpijskim igrama, a to je najveći uspeh srpske atletike. Još jednom se zahvaljujem Telekomu, bez kog svega ovoga ne bi bilo - završio je predsednik Atletskog saveza.

- Kada smo pre tri godine postali prvi sponzor ASS, naša namera je bila da pomognemo napore da se atletika vrati na staze stare slave. Želeli smo da skrenemo pažnju na atletiku, pa čak i drugim kompanijama. U prošlosti smo podršku pružali i drugim našim trofejnim sportovima. Danas, kada iza ovih mladih sportista stoje ozbiljni rezultati, još više smo sigurni da je atletika kao temelj svih sportova, zaslužila kontinuiranu podršku - izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko.

Generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković rekao je da su rezultati srpskih atletičara u olimpijskoj godini ravni naučnoj fantastici, s obzirom da na loše uslove treniranja u Srbiji.

Branković je dodao da je pored Londona predstojeće EP u Helsinkiju od 27. juna do 2. jula veoma važno.

- Ne želimo da obećavamo medalje, ali verujemo da svi mogu da se bore za visok plasman, bez obzira što u Srbiji imaju gotovo tragične uslove za rad. Ovogodišnji rezultati su zbog toga naučna fantastika - rekao je Branković.

On je istakao da Savez ne želi da se stvara pritisak reprezentativcima pričama o finalima i dobrim rezultatima.

- Svako olimpijsko finale u atletici ravno je zlatnoj medalji u bilo kom ekipnom sportu. Ogromna je konkurencija i već ove olimpijske norme su značajan rezultat - rekao je Bošković.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i atletičari, kojima su uručeni mobilni telefoni i paketi Telekoma Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA