TO SMO ČEKALI: Novak razbio Federera za prvo finale Rolan Garosa!

 
  • 5

Srpski teniser ubedljiv protiv Švajcarca u tri seta (6:4, 7:5, 6:3), u nedelju spektakl sa Rafaelom Nadalom

Nema reprize iz 2011. godine. Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je trećeg nosioca Rodžera Federera u tri seta u polufinalu Rolan Garosa( 6:4, 7:5, 6:3).

Đoković je, lakše nego protiv Andreasa Sepija i Žo-Vilfreda Conge, zabeležio 12. pobedu nad Švajcarcem u njihovom 26. međusobnom duelu, a plasman u finale doneo mu je novih 480 bodova na ATP listi.

Ubedljivije nego ikad na Gren slemu, Novak je savladao Federera u tri seta i stigao do svog prvog finala na Rolan Garosu! Trudio se Federer, pravio brejkove i bio agresivan, ali je Đoković na sve imao odgovor. Iako je ceo "Filip Šatrije" zdušno bodrio Federera, dobrim servisima i preciznim udarcima terao je Đoković Švajcarca da pravi brojne greške (ukupno 46 neiznuđenih), koje su ga na kraju koštale finala. Umesto njega, prvi put u finalu Rolan Garosa igraće Novak Đoković i Rafael Nadal. Španac je prethodno ekspresno pobedio sunarodnika Davida Ferera.

Još samo jedan korak deli Đokovića od zacrtanog cilja ove godine, a to je da vlada francuskom šljakom.

TOK MEČA

Novak je prvi set osvojio posle 34 minuta i drugog brejka, iako je Federer prvi oduzeo servis.

Švajcarac je zapretio i pri rezultatu 2:1 kada je imao dve brejk lopte, ali je Novak uspeo da ih spasi.

Federer je nastavio se agresivnošću, ali je već u narednom gemu počeo da greši pa je Đoković odmah uzvratio ribrejkom.

Švajcarac je ređao greške i slao lopte u mrežu, dok je Novak naredna svoja dva servis gema "uzimao sa nulom". Nervoza je uhvatila Federera u gemu u kom je servirao za ostanak u prvom setu, pa je olakšao da pored Novakovog imena piše 1:0.

Drugi set je otvoren ekspresnim vođstvom Federera od 3:0, koji je osvojio uzastopno devet poena. Uloge su se promenile, jer je Đoković sve više grešio, a Federer je dosta sigurnije slao neugodne lopte Novaku.

Delovalo je kao da je Novak ošamućen, ali je uspeo da opet iznenadi Federera i bez izgubljenog poena vrati brejk i smanji vođstvo Švajcarca na 3:1. Đoković je potom stigao do izjednačenja, ali je Federer servisom sprečio da mu Srbin opet oduzme servis.

Federerove kratke i niske loptice pravile su problem Đokoviću, koji je greškama poklonio Švajcarcu tri brejk lopte u sedmom gemu. Srećom, Novak ih je sve spasio sjajnim servisima.

Uživala je publika na "Šatrijeu" prikazanim tenisom pri kreju drugog seta. Iako je Federer osvojio brilijantan poen slanjem loptice preko ramena, Đoković je iskoristio prvu ukazanu brejk loptu i dodatno zakuvao završnicu drugog seta (4:4).

Kiša brejkova nastavljena. Federer je ponovo oduzeo servis i u sledećem gemu je servirao za set, ali Novak ne bi bio Novak kad ne bi bio uporan da vrati izgubljeno. Napravio je srpski teniser i svoj treći brejk i produžio neizvesnost u drugom setu (5:5).

Đokovićevi poeni nisu propraćeni oduševljenjem na "Šatrijeu" kao Federerovi. Fantastično je Novak odbranio svoj servis gem, pa je nervoza ponovo uhvatila Federera, pa je i na isti način kao u prvom setu grešio i omogućio Novaku da povede 2:0. Samo jedan set delio je Đokovića od svog prvog finala Rolan Garosa.

Brejkova nije bilo u prvih pet gemova trećeg seta, a Federer je stigao i do 40. neiznuđene greške naspram Đokovićevih 13. U šestom gemu je Federer omogućio tri brejk šanse našem teniseru, koji je napravio brejk i najavio početak kraja Federera. Na kraju, Novak je u trećem setu dovršio Federera rezultatom 6:3, zabeleživši 12. pobedu u međusobnim duelima koja mu je donela fantastičnu šansu za istorijski uspeh.

(Telegraf.rs)

Video: I Delije i Grobari skandirali zajedno Robertu Prosinečkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrijans

    8. jun 2012 | 19:36

    Bravo majstore !!!!

  • Sasa Petrovic

    8. jun 2012 | 22:28

    Bravo majstore, sta drugo reci!!! Srecno u nedelju...

  • Kastiljo

    9. jun 2012 | 02:27

    Navijaj ti Petronije za koga ti volja,jebo vas federer.Silovanje,kao i u pioniru veceras:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA