DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Đoković srušio Nadala u 1/4 finalu Rima (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 59

Srpski teniser slavio rezultatom 2:0 u setovima

Novak Đoković je još jednom dokazao zašto je najbolji teniser sveta! Srpski as je uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Rimu pošto je sa 2:0 u setovima savladao Španca Rafaela Nadala - 7:5, 7:6.

Sjajan meč, gotovo perfektan, odigrali su Novak i Rafa. Španac je u oba seta prvi došao do brejka i bio u situaciji da ih realizuje u svoju korist, ali se Srbin ''vraćao iz mrtvih''.

>>> Novak pokušao da ubedi sudiju da je loptica otišla u aut! (VIDEO)

U prvom je gubio 4:2, a zatim poveo sa 5:4 i trijumfovao 7:5 nakon spektakularnog poena na mreži koji mu je doneo brejk i set istovremeno. U drugom je Rafa propustio pet set lopti pri vođstvu od 5:4.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images
Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Svoju prvu brejk šansu Đoković je iskoristio i izjednačio na 5:5, d abi u taj-brejku bio uspešniji za konačnih 2:0 i novo polufinale Rima. Tamo čeka keija Nišikorija kog je pobedio u finalu Majamija.

>>> I ZBOG OVOGA JE NOVAK NAJBOLJI: Neverovatan potez na mreži za prvi set protiv Nadala (VIDEO)

Bio je ovo 26. trijumf srpskog tenisera nad velikim rivalom koji na svom kontu ima 23 pobede. Istovremeno, sjajan uvertira za Srbina pred Rolan Garos na kom će mu ''kralj šljake'' svakako biti najteži protivnik.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Dva uvodna gema obilovala su dugim poenima i svako je iskoristio svoj servis za 1:1 na početku. Nole je potom bio siguran u trećem gemu i poveo je 15:0 u četvrtom. Ipak, Nadala je služio servis i vrlo brzo je izjednačio na 2:2.

Zatim je usledio sjajan gem Španca koji je imao dve brejk lopte i uspeo je da oduzme servis prvom teniseru sveta. Poveo je sa 3:2 i potom teškom mukom sačuvao servis za 4:2. Od poslednjih 16 poena Nadal je osvojio 13 u tom momentu.

Manje od minut trebalo je Đokoviću da dođe do tri brejk lopte i povede sa 40:0. Nijednu nije iskoristio i Nadal je vezao četiri poena za prednost. Usledio je sjajan Novakov ritern za novo izjednačenje. To kao da mu je dalo novu snagu i Srbin je uspeo da izjednači na 4:4.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images
Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Vezao je Nole i treći vezani gem i poveo sa 5:4 u prvom setu. Bilo je gusto, igrao se dobar tenis pri rezultatu 30:30, ali je potom Nadal lopticu ispucao u aut. Vrlo brzo bilo je 5:5 jer je Španac bio siguran na svoj servis. Mučio se Đoković sredinom 11. gema, ali je asom stigao do 6:5.

Vetar je predstavljao veliki problem za tenisere u finišu prvog seta, a nakon što je odmogao Đokoviću nešto ranije, pomogao mu je u 12. gemu. Izjednačio je na 30:30, a potom i na 40:40.

Novak je dobio prvi set nakon što je uzeo brejk i došao do 7:5 neverovatnim poenom na mreži, kada se činilo da će Nadal po četvrti put spasiti Srbinovu set loptu.

Samo što je drugi set počeo, Nadal je uzeo brejk srpskom teniseru i poveo sa 1:0. Zatim je odlično odservirao i potvrdio vođstvo - 2:0. Španac se u trećem gemu drugog seta požalio na povredu i bolove u zglobu, nakon čega je zatražio tajm-aut. U tom momentu bilo je 2:1 za njega.

Činilo se da Novak može da vrati brejk u 4. gemu. Bilo je 40:40, međutim Srbin je pogrešio i Rafa je poveo sa 3:1. Potom smo videli siguran Novakov servis, ali i Nadalov. Na semaforu je bilo 4:2 za Španca. Ništa novo nije viđeno ni u naredna dva gema. Novak je smanjio na 4:3, Nadal nije dao svoj servis - 5:3.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Deveti gem drugog seta doneo je pravu dramu. Novak je vodio 30:15, potom Rafa 40:30, da bi Srbin izjednačio na 40:40. Zatim je Novak ispucao loptu u aut, a Nadal nije iskoristio ni drugu set loptu. Nije ni treću i četvrtu, pa je viđeno novo izjednačenje.

Pogrešio je Nadal posle petog izjednačenja i Novak je napokon dobio brejk šansu u drugom setu. Španac je loptu udario ramom, a zatim i pogodio i mrežu za 5:5 u setovima. Nije za Đokovića dobro poečo 11. gem drugog seta jer je gubio 0:30, ali je uspeo da dođe do gem lopte i na kraju povede sa 6:5.

Nadal se nije demoralisao i izjednačio je na 6:6, ali je Nole bio bolji u taj-brejku i slavio sa 7:6.

Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    13. maj 2016 | 19:16

    Bas je bio odlican mec. Napred Novak.

  • Dobro

    13. maj 2016 | 19:30

    Hvala ti Boze na ovakvim mečevima novaka čini nas srecnima u ovim teskim vremenima, novace zivio sto godina

  • Milan

    13. maj 2016 | 23:48

    Kako je mentalno jak Nole kakvu psihu ima pa to je strasno.Svaka ti cast majstore, sumnjam da cemo ikad vise imati ovakvog sportistu zato uzivajmo uz NOLETA I budimo ponosni na njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA