Donald vozi Zvezdu ka tituli: Rad skupo platio promašaje na Marakani! (VIDEO) (FOTO)

 
  • 32

Holanđanin jedini strelac na našem najvećem stadionu u "tesnoj" pobedi crveno-belih

Tako to ide u fudbalu: Ne daš gol - stiže te kazna.

Ovo "nepisano" pravilo potvrdilo se i u duelu Crvene zvezde i Rada u okviru 29. kola Superlige, završenim pobedom crveno-belih 1:0 golom Mičela Donalda u 73. minutu.

>>> Marakana ne pamti ovakve promašaje: Blamiranje Radovih igrača! (VIDEO)

Bio je to klasičan nokaut za "građevinare" koji su do tada, da su bili spretniji pred golom protivnika, mogli da vode 2:1 ili čak 3:1, ali to što nisu umeli Kaluđerović (u dva navrata), Borko Veselinović i ostali igrači Rada, jeste Donald, za novu, 26. pobedu ekipe Miodraga Božovića.

Gosti, koji su stigli na našnajveći stadion posle četiri vezana remija, jesu imali tri stopostotone šanse u roku od desetak minuta, ali su igrači Zvezde bili ti koji su pre tog naleta "građevinara" došli u situaciju da možda već tada reše pitanje pobednika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dve vrlo dobre šanse nije iskoristio Marko Petković, kome postizanje golova definitivno nije jača strana, pa čak i onda kada je na desetak metara od gola (i manje), kada je neometan, kada mu je prepreka samo golman...

Prvi šut Petkovića završio je u korneru, drugi u naručju golmana Rada.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Muke po Božovićev tim krenule su ubrzo posle toga. Zvezda je upala u kontraritam koji je krenuo onog trenutka kada je nesigurni Edson (iz meča u meč potvrđuje se kao promašaj), kao poslednji čovek u odbrani "predao" loptu Kaluđeroviću, ali je napadač Rada, srećom po Brazilca, promašio u duelu "jedan na jedan" sa Kahrimanom.

Edsona je brzo "zasenio" Luković i njegovo krajnje rizično poigravanje na nekoliko metara od Kahrimana. Kapiten Zvezde je izgubio loptu, koja je na kraju stigla do Veselinovića, a ovaj sa samo šest metara promašio gol, koji su, doduše, stigli da markiraju Kahriman i Luković.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Konačno, treću veliku šansu za Rad u prvom poluvremenu nije iskoristio Kaluđerović, on posle centaršuta Nenadovića, kada je glavom poslao loptu ka golu, a nju zaustavio Kahriman.

Ni to nije bio kraj problema za Zvezdu, jer je tim sa Banjice na startu drugog dela igre pogodio stativu, koja se uzdrmala posle direktnog udarca iz ugla.

Tek posle tog momenta, domaća ekipa je zaigrala sa više energije i odlučnosti na polovini protivnika, ali teško su crveno-beli probijali disciplinovanu odbranu Rada. Božović je reagovao dvostrukom izmenom (uveo Sikimića i Srnića umesto vijeire i Babunskog), ali nije bilo naznaka da će odbrana gostiju kapitulirati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, to se desilo izgleda na jedini način kako je moglo danas - posle prkida.

Nakon jednog od mnogih kornera Ibanjeza i Donald je bio najbolji u skoku i poslao loptu tamo gde je želeo, u mrežu i van domašaja golmana Rada.

Posle gola Zvezde, očekivala se ofanziva gostiju, međutim ona je izostala. Ni činjenica da su u rezultatskom deficitu nije mnogo promenila pristup igre "građevinara", koji su savršeno svesni činjenice da su svoju šansu na Marakani ispustili u prvom poluvremenu.

CRVENA ZVEZDA - RAD 1:0

(Donald 73)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Peković, Luković, Edson, Ibanjez - Le Talek - Donald - Babunski, Ristić, Katai - Vijeira.

RAD: Filipović - Jovanović, Maraš, Bates, Ljubinković - Protić, Stanojević - Nenadović, Veselinović, Lutovac - Kaluđerović.

Superliga, 29. kolo

Crvena zvezda - Rad 0:0

Čukarički  Novi Pazar 1:0

(Ostojić 17)

Voždovac - Spartak 0:1

(Milošević 30)

Javor - Partizan 1:2

(Dražić 73 - Mihajlović 4, Crnomarković 29.ag)

OFK Beograd - Borac 1:1

(Planić 53 - Maslać 3)

Radnički Niš - Vojvodina 0:3

(Meleg 15.p, Trujić 29, 68)

Radnik - Jagodina 0:0

TABELA: Crvena zvezda 81, Partizan 51, Čukarički 50, Borac 45, Radnički Niš 45, Vojvodina 43, Voždovac 40, Radnik 38, Javor 35, Mladost 33, Metalac 32, OFK Beograd 28, Novi Pazar 28, Spartak 26, Rad 23, Jagodina 23.

(Telegra.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kombuha8

    6. april 2016 | 17:19

    Edson kuci za Brazil hitno Lukovic I pavicevic kopacke o klin i onda tri nova stopera. Nas ce da pune samo tako ako ovi ostanu i naravno Petkovic u Kazahstan.8

  • Dr. za rock and roll

    6. april 2016 | 15:27

    Kataija ako bude trcao kao u NS izbaciti nakon 10 minuta.

  • mile

    6. april 2016 | 15:52

    6 stranaca u prvoj postavi placa srbija a dug zvezde pada kako je to moguce druye vucicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA