Da li Tomićev hvalospev o Saši Iliću otkriva zašto ga je stavio u napad?

 
  • 9

Trener crno-belih prezadovoljan kako mu kapiten ekipe vraća na terenu i posebno ističe njegov odnos prema igri, fizičke predispozicije, kao i to koliko pretrči tokom utakmice

Ivan Tomić je posle teško izvojevene pobede na isto takvom terenu bio zadovoljan osvajanjem tri boda. Posebno je pohvalio strelca pogotka, koji se na poslednje dve utakmice našao na nekarakterističnoj poziciji najisturenijeg igrača. Ipak, trener crno-belih je bio veoma nezadovoljan kvalitetom terena, koji je diktirao uslove igre.

>>> ČUDESNA ODBRANA ŠARANOVA SPASILA PARTIZAN: Gol Saše Ilića dovoljan za tri boda iz Niša! (VIDEO)

- Ambijent je večeras bio divan, međutim, uslovi su bili teški. Na ovakvom terenu teško je pružiti dopadljiviju igru. Znali smo da nas čeka težak posao, da ćemo igrati utakmicu sa malo šansi, mnogo prekida, svega onoga što ne privlači publiku na stadione. Šta da kažem, infrastruktura je veliki problem srpskog fudbala. Jesam pobornik kvalitetnijeg fudbala i zbog samih igrača i zbog navijača, međutim, ekipama to nije bilo omogućeno na ovakvom terenu - izneo je Tomić prve utiske.

Posle gola Ilića u 60. minutu crno-beli su se preostali deo meča uglavnom branili, a to je bilo poslebno vidljivo u završnici meča.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Nisam zadovoljan igrom u poslednjih desetak ili 15 minuta. Ipak, ovde je teško spojiti pet pasova. Radnički je igrao sa dosta visokih igrača, razumljivo išao na duge lopte, a kad bismo je mi uzeli zbog terena nismo mogli da je zadržimo u nogama.

Tomić je za Ilića imao samo reči hvale, koji se golom odužio za poverenje da ga stavi u špic.

- Čestitam Saši Iliću. On je simbol ovog kluba i on treba da igra što duže i to je dokazao odnosom, igrom, kvalitetom, pa i fizičkim predispozicijama. Koliko je samo pretrčao večeras. Mogu samo da budem ponosan što mi je bio saigrač i što je sada igrač u timu. Osim njega, svaki igrač je pružio maksimum i čestitam im na tome, kao i Radničkom na rezultatima - zaključio je Tomić.

Trener Radničkog Milan Rastavac kritikovao je završni pas svojih igrača, koji su imali i manji posed lopte nego što je on očekivao.

- Igra se, ipak, protiv Partizana, ima tu normalna doza poštovanja. Partizan sam po sebi tera timove na jednu ili drugu stranu. Pružili smo mnogo, nažalost nije bilo dovoljno. Završni pas je morao da bude bolji, posed lopte takođe - rekao je strateg Nišlija.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rasa-prvi

    7. mart 2016 | 00:26

    Ako na leto produzi ugovor jos na 10 .godina..bice to najveca bomba letnjeg prelaznog roka!

  • Gorcilo

    6. mart 2016 | 22:19

    Oslovljava ga sa "cika Sasa"

  • GROBARI PROKUPLJE

    6. mart 2016 | 22:13

    Saša Ilić je glavni krivac za poraz u derbiju čovek je penzioner

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA