Grof Božović: Obožavam Putina jer će spasiti svet, a ja za 2 godine idem što dalje odavde!

 
  • 13

Trener crveno-belih najavio da želi da ode iz Srbije za dve-tri godine, a kao razlog ističe to što voli da menja zemlje u kojima živi

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović dao je intervju za božićno izdanje Večernjih novosti, gde je govorio o politici, Vladimiru Putinu, najboljim fudbalerima današnjice i onima sa kojima je igrao i koje je gledao, ali i o Crvenoj zvezdi, te razmišljanjima o budućnosti i otkrio da žali za vremenom u kome je Tito vladao Jugoslavijom.

>>> GROFOVE NOVOGODIŠNJE ŽELJE: Štoper Argentinac ili Kolumbijac, bivši fudbaler Bajerna i talenti iz regiona (VIDEO)

- Ne može čovek da bude apolitičan u današnje vreme. Rođen sam u Jugoslaviji, dok je Tito bio predsednik, a i dalje sam jugo-nostalgičar. Sovjetski Savez se raspao kao Jugoslavija - počeo je Božović.

Objasnio je da voli Putina i da je nosio majicu sa njegovim likom jer podržava njegovu politiku.

- Rusija je bila na kolenima, uništena zemlja. Onda se pojavio Vladimir Putin, koji je Rusiji i Rusima vratio nacionalnu crtu. Ne mržnju prema drugima, već da osete i shvate koliko je njihova zemlja velika i jaka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Stao je protiv novog fašizma, po kojem jedna zemlja mora sve da diktira i odlučuje o sudbini svih ostalih zemalja. Putin je po mom mišljenju jedini čovek koji može da spasi svet - istakao je Božović.

Objasnio je i svoje viđenje demokratije.

- Demokratija ne može svuda da bude ista. Na primer ovde u Srbiji i u Holandiji. Ne može jer imate narode kod kojih mora da vlada čvrsta ruka, a jedan od njih smo i mi - rekao je trener Crvene zvezde.

U izboru između votke i viskija opredelio se za rusko nacionalno piće, dok mu je omiljeno jelo riba. Kada je u pitanju dilema Mesi ili Ronaldo, izabrao je Argentinca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za najboljeg fudbaler sa kojim je igrao odabrao je Savićevića, dok je kao najbolje koje je gledao izdvojio Dagana Stojkovića Piksija i Milka Đurovskog.

Ipak, u intervjuu je rekao i nešto što se neće mnogo svideti navijačima Zvezde, koji bi želeli da ostane na njihovoj klupi nekoliko sezona.

Na pitanje gde bi voleo da bude za dve ili tri godine rekao je što dalje odavde.

- Negde daleko. Ostaću u fudbalu, ali što dalje odavde - napomenuo je popularni Grof, a kao razlog naveo to što voli da menja zemlje.

Doduše, to nije bio slučaj dok je radio u Rusiji, gde je do dolaska u Zvezdu proveo punih sedam godina. Da li je jedan od razloga to što je u Zvezdi zbog loše finansijske situacije davao svoje lične pare igračima, što je takođe i priznao u intervjuu za Večernje novosti.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pate

    6. januar 2016 | 03:14

    Grof !!!

  • Grof

    6. januar 2016 | 11:58

    Covek je vrlo realan i iskren, nazalost danas je to kod nas mana.

  • pametan policajac

    6. januar 2016 | 10:56

    Ako uspes da se izvuces odav de,jer su nas izdajnici gurnuli u ambis bez povratka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA