Brajant razbio Oklahomu, Artest pretukao Hardena (VIDEO)

 
  • 0

Lejkersi nadoknadili 18 poena minusa i posle dva produžetka zahvaljujući prvoj zvezdi savladali Tander 114:106. Incident obeležio meč

Posle dva produžetka Los Anđeles Lejkersi su u derbiju večeri pobedili Oklahomu Tander sa 114:106, a Kobi Brajant je i pored slabijeg košgeterskog učinka pokazao Kevinu Durantu ko je gazda. Zvezda Lejkersa je i pored velikog broja promašaja, blistao kada se meč lomio.

Oklahoma je diktirala tempo u prvom poluvremenu, ali su Lejkersi uspevali nekako da održavaju balans. Durant, Ibaka i Harden su već do poluvremena imali dvocifren košgeterski učinak, dok su na drugoj strani Sešns i Metavorldpis bili najraspoloženiji u domaćem timu. Kobi Brajant je imao samo do tri poena u prve dve četvrtine.

I tada je došlo do prve dramatične situacije u meču. Krajem druge četvrtine kontroverzni Metavorldpis (nekada poznat kao Ron Artest) je tokom proslave poena namerno udario laktom u glavu Džejmsa Hardena i nokautirao ga. Umalo nije izbila masovna tuča na terenu jer je ratoborni košarkaš Lejkersa želeo još tuče. Sudije su reagovale i posle pregledanog snimka isključile Metavorldpisa.

Proradio je inat u gostujući košarkašima i predvođeni sjajnim Durantom i Ibakom su do kraja treće četvrtine razbili Lejkerse i poveli sa velikih 18 razlike (77:59). Činilo se da je sve rešeno, ali su se Lejkersi probudili u četvrtom periodu. Rezervisti Ibenks i Hil su istopili prednost, probudio se i Brajant i ušlo se u neizvesnu završnicu. Brajant je sa dve neverovatne trojke iz teških pozicija doneo izjednačenje Lejkersima. Oklahoma je imala poslednji napad, ali je Durant išao na trojku i promašio. 

Ušlo se u produžetke gde su prvo Brajant, a onda i Rasel Vestbruk promašili poslednje napade svojih timova, pa je usledio novi dodatni period. Kod Oklahome je samo Durant pogađao kroz obruč, ali je Brajant preuzeo stvari u svoje ruke. Kobi je vezao šest poena, Lejkersi su pojačali odbarnu i posle 58 minuta igre zabeležili pobedu. 

Brajant je meč završio sa 26 poena, Gasol je imao 18, a Hil 14. Oklahomi nisu bili dovoljni ni 35 poena Kevina Duranta. Najbolji posle njega je bio Ibaka sa 18 koševa.

Ovaj poraz će skupo koštati Oklahomu jer će sada teško stići San Antonio i prvu poziciju na Zapadu, dok su Lejkersi na dobrom putu da završe kao treći, jer imaju pobedu više od Klipersa i Memfisa.

Video: Tajrik Džons pred Virtus: Neće biti lakše, znamo za šta smo sposobni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA