SVE SU BOLJI: Košarkaši lagano do ubedljivog trijumfa nad Izraelom, igrao i Milosavljević!

 
  • 2

Ponovo su svi igrači dali svoj maksimum i stavili selektora na nove muke. Blistali su Nedović, Teodosić, Bjelica...

Košarkaši Srbije podižu formu kako se bliži početak Evropskog prvenstva. Puleni Aleksandra Đorđevića su u Izraelu lako savladali domaću selekciju 85:70, a pored dobre igre selektora može da raduje i činjenica da je po prvi put na parketu bio i dugo povređeni Dragan Milosavljević.

Upravo je novi košarkaš Albe zauzeo mesto u startnoj postavi uz Markovića, Kalinića, Raduljicu i Bjelicu koja je od starta donela vođstvo našem timu koje se uvećalo posle ulaska Marka Simonovića koji je za kratko vreme ubacio 10 poena.

Izraelci su imali dva naleta tokom prvog poluvremena, ali je selektor Đorđević pravovremeni izmenama na terenu uspevao da ih prekine u tome. Prednost srpskog tima je vrlo brzo postala dvocifrena, a svi igrači koji su dobijali priliku su opravdali svaki sekund proveden na terenu.

Drugi deo meča obeležio je fenomenalni Nemanja Nedović koji je trojkom stavio tačku na prvo poluvreme, a svojom brzinom uneo pravu pometnju među Izraelce kod kojih je samo Mekel koliko-toliko pokušavao nešto da uradi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored njega u nastavku se razigrao i Teodosić koji je počeo da deli asistencije, pa je prednost u jednom trenutku narasla i na +20. Jedina stvar koja može da zabrine trenera Srbije jeste opuštanje u poslednjoj četvrtine koje se događalo u skoro svakom pripremnom meču, pa je tako i sada protivnik uspeo da dobije poslednji period i ublaži poraz.

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Nedović sa 16 poena uz šest asistencija i četiri skoka, Simonović je ubacio 13 poena, Raduljica 11, a Erceg 10 poena. Fenomenalne partije su pružili i dvojica predvodnika ove generacije - Bjelica sa osam poena i sedam skokova  i Teodosić sa sedam asistencija i pet poena.

Đorđević je pružio priliku svim košarkašima na ovom meču, osim Bogdanu Bogdanoviću koji nije bio u protokolu.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    22. avgust 2015 | 23:34

    Шта се догађа са Богдановићем?

  • danilo

    23. avgust 2015 | 12:06

    Mišljenja sam da Nemanja Dangubić ima svoje mjesto u reprezentaciji... On će zablistati na prvenstvu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA