Eee, moje Sarajevo, i Poljaci mogu da uriniraju po tebi! Nećete verovati čije su ovo reči!

 
  • 14

Jedna od reakcija na nerede u prestonici Bosne i Hercegovine

Profesor islamskih nauka Sanin Musa, koji drži predavanja širom Bosne i Hercegovine, pa i u Novom Pazaru, odreagovao je na svojoj Fejsbuk stranici na situaciju kada je došlo do sukoba navijača Leha i grupe Bosanaca u Sarajevu.

RAT NAVIJAČA NA ULICAMA SARAJEVA: Poljaci skandirali "OVO JE SRBIJA"! (VIDEO)

Fudbaleri Sarajeva i Leha od 21 sat igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Eee, moje Sarajevo!! Ti si samo katil svoje djece! Svako drugi može doći i urinirati po tebi.. I pljunuti na tebe, onako svojski, kako mu se svidja - početak je Musinog statusa na Fejsbuku, a onda je nastavio:

- Skoro Slovenci, prje toga Hrvati, ko bajagi navijači Maribora i Hajduka..a evo sinoć i Poljaci. Heej, pazi, molim te, Poljaci došli usred Sarajeva da lome i gaze! I TO USRED SVETE, MUBAREK NOĆI, 27. NOĆI MJESECA RAMAZANA, ZA LEJLETUL KADR! Pa, subhanallah, ćafiru ništa nije sveto kada su muslimani u pitanju!!

OSTAO JE HAOS: Pogledajte na šta liči deo Sarajeva gde su se tukli navijači Leha sa Bosancima! (VIDEO)

- Ko i njihov predak, poljske gore list, Austrijanac, Eugen Savojski, koji prije tristo godina spali Sarajevo do temelja. I što je najgore, niko ništa! Niko da se nađe da slomije stoku, bagru, da im nikada više ne naompadne da u Sarajevo dođu, da ih muka spopadne kada se sjete Sarajeva!

- A Bošnjaci su uvijek junaci bili, muški, jedan na jedan, ne podmuklo sto na jednog ili petsto, ko neki dan u Potočarima..e, zato sam to i napisao. Ako im ovo od sinoć, Poljacima, prođe, onda bolje da nas nema, bolje da smo pod zemljom nego na zemlji, da ovakva poniženja trpimo!

Sanin Musa rođen je 1972. godine u Sarajevu gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Studirao je orijentalistiku (arapski i persijski jezik) na Sarajevskom univerzitetu, kao i islamske nauke. Na Fakultetu za islamske studije Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru stekao je zvanje diplomiranog profesora islamskih nauka, a objavio je nekoliko knjiga iz islamistike.

Musa je čitav rat proveo u Sarajevu. Bio je ranjen 1992. godine, a u julu 1993. izgubio je roditelje. Ostao je sam sa petnaestogodišnjom sestrom. Bosanski mediji navode da on smatra da je rat tokom devedesetih bio svojevrsna milost za muslimane u BiH.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA