Jedna jedina rečenica bila je dovoljna za rat Zvezdaša i Partizanovaca na forumu San Antonija! (FOTO)

Pristalice večitih rivala su imale svoju klasičnu raspravu "Ko je bolji?" na forumu Sparsa i zabavile sve korisnike foruma koji su diskutovali o najnovijem pojačanju San Antonija, Bobanu Marjanoviću

  • 16

Boban Marjanović će sledeće sezone okušati sreću u NBA ligi i to u redovima jednog od najboljih timova - San Antoniju. Sparsi su navikli svoje navijače da svake godine konkurišu najmanje za finale Zapada i zato se njihovi fanovi sa razlogom pitaju da li će novi igrači moći da odgovore takvim izazovima.

Odmah nakon što su i mediji u Teksasu objavili vest da će MVP ligaškog dela Evrolige pojačati "mamuze" na forumu pristalica San Antonija je otvorena tema o srpskom reprezentativcu gde su korisnici iznosili svoja mišljenja o njegovim igračkim kvalitetima i tome šta može da donese ekipi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kao i uvek, kad god je u pitanju neki srpski sportista takve diskusije ne mogu da prođu bez navijača Crvene zvezde i Partizana koji su se istog trenutka pojavili na forumu i započeli svoju neku raspravu bez obzira na to što ona nije imala neke veze sa temom.

Koji klub je bolji, uspešniji, veći? Sva ta prepucavanja na engleskom jeziku su čitali i navijači Sparsa, a evo i onih najzanimljivijih.

- Najveći problem je što je Marjanović sjajnu statistiku imao sa malim timom. Mnogo bi vrednija ona bila da ju je imao u većem timu poput Partizana - napisao je korisnik pod imenom Bruno i koji je iz Francuske, pa zbog silnih igrača koji su prethodnih godina bili članovi crno-belih, postao je i fan Partizana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nije se dugo čekalo na odgovoro, pa se ubrzo javila da mu odgovori nekolicina navijača Zvezde.

- Zvezda je šampion Srbije i Jadranske lige. Pobedila je Partizan 3:0 u finalu plej-ofa srpske lige i 3:1 u polufinalu ABA lige. Partizan prošle godine nije igrao Evroligu i neće ni sledeće.

- Prijatelju, propustio si nešto. Zvezda je sada veći tim. Prošle godine je imala skor pobeda i poraza 62:19, osvojila je triplu krunu. Protiv Partizana je imala skor 9:2 - bili su neki od odgovora pristalica crveno-belih, ali se opet javio Bruno i dodatno ih isprovocirao.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Zvezda je imala sreće prošle sezone. Svi znaju da je istinski dobar klub iz Beograda Partizan i da je Zvezda mali klub. Takođe nema velikog trenera kao Vujošević - napisao je Bruno, a onda im je rekao da se samo šalio sa njima, jer zna kakvo rivalstvo vlada među večitim rivalima, kao i da zna ko je bio šampion prethodne sezone.

Ostalim korisnicima foruma i navijačima je bila simpatična ova vrsta rasprave, a na osnovu njihovih komentara reklo bi se da im nije prvi put da čitaju diskusiju između pristalica rivalskih klubova iz različitih delova sveta. međutim, ubrzo je ona potpuno utihnula i svi su se vratili polemici oko Bobana Marjanovića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada su u pitanju njihovi komentari o srpskom centru mora se reći da su mišljenja oprečna. Neki smatraju da će biti pravo pojačanje za Grega Popovića, neki smatraju da je njegov kvalitet upitan i da će se videti tek na početku sezone, dok neki smatraju da je njegov dolazak potpuni promašaj.

Mora se reći da veliki broj navijača Sparsa ipak, misli da je bivši košarkaš Crvene zvezde odlično rešenje za centarsku poziciju u timu i da će doneti veliki kvalitet u igri San Antonija koja se i ranijih godina oslanjala poprilično na igru visokih igrača.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi od njih ne kriju oduševljenje i da će ekipa iz Teksasa biti dominantna sa njim u timu sledeće sezone. Oduševljeni su kako izlazi na kraj sa situacijama ispod obruča i kako protiv njega ne pomažu ni udvajanja, takođe misle da je za svoju visinu izuzetno brz i da dobro trči kontre, kao i da ima dobar pregled igre sa posta odakle može i da pogodi, ali i asistira saigračima.

"Ovaj čovek je čudovište u blizini obruča. Razbijaće kada bude ulazio sa klupe. Biće to 10-15 minuta nezaustavljive ofanzivne košarke. Marjanović i Odridž će biti najbolji ofanzivni "tornjevi blizanci" u ligi. ", samo su neki od komentara koji se mogu pročitati na ovom forumu.

Među većinom njih moglo bi se reći da je već postao omiljeni igrač, a neki su naveli da će čim se bude pojavio njegov dres istog trenutka ga kupiti. Takođe, Marjanović je već dobio i nekoliko nadimaka, kao što su Lurč (visok lik iz porodice Adams), a  čini se da su ipak izabrali da ga zovu "Boban Varvarin".

Foto: Facebook Foto: Facebook

Neki sa druge strane smatraju da je možda bolje, barem prvih nekolio meseci, da ga Sparsi pošalju u razvojnu ligu, kako bi se privikao na tempo igranja i kako bi se uklopio u stil igre koji forsira Greg Popović, dok većina smatra da nema potrebe za time i da ima dovoljno kvaliteta da igra odmah i da je samo pitanje koliko može da izdrži tempo igranja svaki drugi dan.

Ipak, kao i uvek ima onih koji nisu zadovoljni i koji smatraju da on nije centar za NBA ligu, pa su zato istakli njegove mane u odbrani, kao što je nedovoljna brzina, zatim loše branjenje "pik en rola", neizlaženje na igrača koji šutira, i skok igra ispod koša, jer se previše oslanja na sovju visinu, a manje na skok, kao i pitanje toga kako će se privići na 3 sekunde u odbrani.

Međutim, sve u svemu moglo bi se reći da su navijači San Antonija poprilično zadovoljni i veći deo njih je oduševljen dolaskom Marjanovića, tako da je na njemu da sledeće godine opravda njihovo poverenje i nadimak koji su mu dali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Di

    13. jul 2015 | 22:10

    Alooo ljudi, pa dokle vise! Sami sebe sramotimo, strasno!!!

  • Justijan

    13. jul 2015 | 23:28

    Čovek dolazi iz malog kluba iz predgrađa Beograda. Znaju ljudi...

  • Bazinga

    14. jul 2015 | 01:12

    Zbog cega je bitno iz kog kluba i odakle dolazi. Zar ne bi trebali svi da se radujemo uspjehu naseg sportiste koji je otisao da igra u tako jakoj i cijenjenoj ligi. Ne bitno da dolazi i iz Novog Pazara, radujmo se jer je nas :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA