ŠPANOVIĆEVA LETI PO MEDALJU: Ivana donosi odličje Srbiji posle 50 godina!

 
  • 4

U finalu skoka u dalj na EP ima priliku da osvoji prvu medalju za našu žensku atletiku pod zastavom Srbije *Poslednju medalju u pojedinačnoj disciplini osvojila Olga Gere pre 49 godina

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović od 16:45 časova izlazi na zaletište u finalu skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

Ovim skokom Španovićeva je obezbedila finale Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Srpkinja je u kvalifikacijama iz prvog pokušaja izborila normu za finale i to kao prvoplasirana, za šta joj je bio dovoljan skok od 6.76 metara.

Španovićeva ima priliku da osvoji prvu medalju za žensku atletiku pod zastavom Srbije na EP u dvorani, ali i da postane prva atletičarka iz naše zemlje koja je osvojila odličje u zatvorenom u pojedinačnoj disciplini.

Legendarna skakačica u vis Olga Gere je pre 49 godina, 1966. u Dortmundu osvojila srebrnu medalju! Članica novosadske Vojvodine je skokom od 1.73 metara stigla do medalje na prvim Evropskim igrama u dvorani, a ova takmičenja 1970. godine prerasla su u šampionat Evrope.

Španovićeva je pre dve godine u Geteborgu zauzela peto mesto skokom 6.68 metara u poslednjoj seriji, ali treba istaći da je Srpkinja skakala pod infuzijom zbog stomačnih problema.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SREĆNO IVANA!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    7. mart 2015 | 10:10

    Ajde Ivana Cela srbija je uz tebe....dise sa tobom i vetar u ledja ti daje ...ti si nas ponos...i znaj da smo svi uz tebe...

  • brba

    7. mart 2015 | 09:49

    Pustio bih je da skoci na mene iz sve snage!

  • Zzzzz

    7. mart 2015 | 11:56

    Ajmooooo Ivanaaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA