Robi: Imali smo sreće, ali smo je zaslužili

 
  • 0

- Nismo odrigrali kao kad smo izgubili 2:0 prošle godine, kada smo mi bili bolji, a oni davali golove - rekao je trener Crvene zvezde

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki istakao je da je dobar rezultat koji su zabeležeili njegovi igrači u večitom derbiju veoma bitan za motivaciju za revanš meč u Humskoj.

- Nismo odrigrali kao kad smo izgubili 2:o prošle godine, kada smo mi bili bolji, a oni davali golove. Danas smo mi pobednici, a za moju ekipu je bilo najvažnije da pobedi, to je ono što nam je trebalo. Treba dosta da se radi. Tu je drugo poluvreme, ali je pobeda bitna za samopouzdanje. Dobili smo pet utakmica za redom, mislim da treba čestitati mojim momcima. Napravili su stvarno veliku stvar, i to protiv pravog rivala koji zna šta hoće. Poslužila nas je sreća, ali mislim da smo to zaslužili - rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare.

Prosinečki ne misli da je njegov tim igrao loše u drugom poluvremenu.

- Ne mislim da smo mi bili loši, nego je Partizan dominirao. Nije bilo lako, bilo je pet debitanta u našoj ekipi. Ne bežim od toga da su u prvom poluvremenu oni bili bolji, ali, kažem još jednom, pre godinu dana mi smo dominirali, ali smo izgubili. Najbitniji je rezultat, a videćemo kasnije ćemo gledati utakmicu na miru i analizirati. Pobedili smo jednog velikog protivnika, što jevelika stvar za dalju motivaciju i za rad - dodao je strateg "crveno-belih".

Novinare je zanimalo zašto je Zvezda igrala defanzivno od trenutka kad je postigla prvi gol.

- Momci su u euforiji povukli u odbranu, ali je Partizan u tim trenucima, tačnije narednih 20 minuta bio izuzetno dominantan i ja to ne krijem. 

Hrvatski stručnjak je istakao da su njegovi puleni poslednjih 10 minuta, sa igračem manje, igrali bolje nego određene periode sa svim igračima u polju.

- Nismo dugo pobedili Partizan 2:0 i to je jedino važno. Kasnije analize će pokazati gde smo i zašto grešili, ali je i meni jasno da nismo bili kvalitetni kao u nekim ranijim mečevima.

Na pitanje da li žali za trećim golom u finišu meča, Robi je hrabro odgovorio:

- To bi bilo fenomenalno, ali sam ja zadovoljan ovim rezultatom.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA