KRAJ Zvezda - Partizan 2:0, Milunović i Kasalica strelci

 
  • 0

Mladi vezista na asistenciju Brazilca Evandra hladnokrvno rešio situaciju 1 na 1 sa golmanom Partizana. Kasalica pretrčao Rnića i poslao loptu Stojkoviću kroz noge

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (1:0)

(Milunović 19, Kasalica 79)

Stadion i gledaoci: "Marakana" (45.000)

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Evandro, Milivojević - Lazović, Milunović, Borha                                                              

Na klupi su: Vesić, Krneta, Petković, Dimitrijević, Mirić, Vešović, Kasalica

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara, Babović - Tomić, Ilić, Vukić - Dijara

Na klupi su: R. Ilić, Aksentijević, Stanković, Smiljanić, Ninković, Eduardo, Lazar Marković

Prvi polufinalni duel večitih rivala pripao je Zvezdi. Igrom ne, ali ono što je važnije rezultatom - da. Milunović i Kasalica su imali koncentracije u finišu, ono što igračima srpskog šampiona nije u dobrom delu meča. Pre svega Dijara i Saša Ilić koji su "oči u oči" situacije sa Bajkovićem rešavali šutevima pored gola.  

Iako je 2:0 velika prednost, uslediće veliki okršaj za tri nedelje. 

KRAJ

88. minut - Luku Milunovića menja Marko Mirić. Strelca prvog gola veći deo publike na "Marakani" pozdravlja ovacijama.

84. minut - Lazar Marković se stuštio ka golu Bajkovića, ali ga je Milivojević oborio sa leđa, zbog čega dobija drugi žuti karton - crveni. Zvezda će igrati sa igračem manje do kraja meča.

82. minut - Partizan deluje uplašeno, što je iskoritio i Milivojević. Bombu sa dvadesetak metara Stojković je iskontrolisao.

80. minut -Kamara je okušao šut sa 20 metara, ali kako uglavnom završavaju njegovi udari tako je i ovoga puta bilo. Pored Bajkovićevog gola.

79. minut - Srđana Mijailovića menja Miloš Dimitrijević

76. minut - GOOOOOL. Filip KAsalica. U jeku napada crno-belih loptu u prostor je dobio Filip Kasalica, ostavio iza sebe Nemanju Rnića i vrhom kopačke proturio loptu Stojkoviću kroz noge.

72. minut - Dijara nastavlja reviju promašaja. Tomić ga je pronašao centaršutem na metar - dva od Bajkovića, ali je lopta otišla preko gola.

69. minut - Čarke između mladog Markovića i Duška Tošića pred golom Bajkovića, razbile su monotoniju na terenu, gde se ni jedni ni drugi ne snalaze baš najbolje poslednjih minuta.

66. minut - Filip Kasalica menja darka Lazovića. Špic umesto krila.

64. minut - Srđan Mijailović je zaradio prvi žuti na meču. Odmah za njim požuteo je i Lazar Marković. Samo što je ušao u igru.

62. minut - Tempo igre je splasao. Igra se uglavnom na sredini terena

58. minut - Prvu rokadu pravi Avram Grant. Mister promašaj Saša Ilić izlazi, u igri je Lazar Marković.

54. minut - Šansa utakmice za Partizan. Vukić - Dijara, pa Saša Ilić. Sam oči u oči sa Bajkovićem, ali je šutnuo pored stative. Neverica na licima gostujući fudbalera.

50. minut - Dijara je maestralno reagovao posle dubinske lopte Vukića, ali je pogodio stativu. Bajković je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan, ali je imao sreće.

48. minut - Ilić je napravio bespotreban faul. Lazović je izveo slobodan udarac, stvorila se gužva u petercu crno-belih ali je Stojković bio siguran.

46. minut - Počeo je drugi deo. Bez izmena na obe strane za sada.

Očekujemo početak drugog poluvremena

Zvezda na pauzu ide sa ostvarenim željama. Gol koji joj donosi prednost postigao je Luka Milunović. Crvceno-beli i pored ranog vođstva neočekivano celo prvo poluvreme igraju povučeno, prete uglavnom iz kontranapada i preko desnog boka gde su Borha i Lazović. Partizan je uglavnom imao više od igre, ali nije uspeo da iz nekoliko izglednih prilika savlada Bajkovića.

KRAJ POLUVREMENA

46. minut - Gužva u kaznenom prostoru Zvezde. Diskutabilan je bio pad Stefana Babovića u petercu domaćih, ali penala nije bilo.

45.  minut - Počela je nadoknada vremena. Jedan minut dodatne igre je odredio sudija Mažić.

44. minut - Ponovo dobar kontranap crveno-belih. Borha sje u padu pored Ilića vratio loptu Lazoviću, ali ovaj sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola. Tempo je poslednjih minuta najjači od početka meča.

43. minut - Dijara je u srcu šesnaesterca odlično primio loptu, ali ju je visoko zahvatio i prebacio gol rivala. Sam finiš prvog dela.

41. minut - Najslabiji deo u Partizanovoj igri je odbrana. Nesigurnost je prisutna kod svakog pasa četvorke ispred Stojkovića. Crveno-beli su iskoristili jedan takav momenat i za sada imaju ono što su naimuli - prednost bez primljenog gola.

39. minut - Prvi korner za crveno-bele bezuspešno okončan.

38. minut - Opsada gola Crvene zvezde. Možda je čudno napisati, ali crveno-beli igraju bunker poslednjih minuta.

35. minut - Ponovo brza akcija crno-belih, Vukić je sa 19 metara oštro šutirao, ali pored gola.

33. minut - Novi centaršut u 16-ercu Zvezde, Bajković je bio siguran, ali se prilikom skoka sudario sa Rnićem, zbog čega je ostao da leži na travi. Posle ukazane pomoći prvi golman crveno- belih stao je ponovo među stative.

32. minut - Odlično je pokušao Nemanja Tomić sa 30 metara. Šut po zemlji, u levi ćošak Zvezding gola zaustavio je Bajković.

29. minut - Zvezda se povukla, Partizan je ponovo opasan kao sa početka utakmice.

26. minut - Zvonimir Vukić je proverio koncentraciju Bobana bajkovića šutem sa više od 20 metara. Nije to bilo opasno po domaćeg čuvara mreže.

22. minut - Zvezdini igrači su dobili na poletnosti posle vodećeg gola.

19. minut - GOOOOOL. Luka Milunović je iskoristio smušenost Partizanovih defanzivaca. Oduzeta je lopta Darku Lazoviću na ivici šesnaesterca, ali su defanzivci Partizana nju vratili kroz potez-dva. Pre svih Bugarin Ivanov. Evandro je proigrao Milunovića koji je elegantno prebacio Stojkovića sa nekih dsetak metara iskosa. Zvezda stiže do prednosti u ranoj fazi.

15. minut - Borha je pripretio po desnom boku, ali nije kvalitetno centrirao. Zvezda polako preuzima inicijativu na terenu.

12. minut - Zbog dima od bakljade sa južne tribine sudija Mažić je prekinuo susret. Čeka se da se dim raščisti sa terena.

11. minut - Jug gori. Nekoliko desetina baklji je zapaljeno na tribini gde su Grobari.

10. minut - Zvezda još nije ozbiljnije prišla Partizanovom kaznenom prostoru. Prošla je početna agresija gostujućih fudbalera.

8. minut - Južnoamerička atmosfera na Jugu i Severu. I kada je 0:0 ovaj beogradski derbi je jedan od najvećih na svetu.

6. minut - Ko je na kladionici igrao da će Stefan Babović prvi ući u raspravu sa sudijom Mažićem - pogodio je. Stefan se kratko raspravljao sa glavnim arbitrom posle načinjenog prekršaja na sredini terena.

4. minut - Posle greške Lazovića, Partizan je došao do napada sa 20 metara. Dijara je trebalo sa pet - šest metara da ubaci loptu u gol, šutnuo je pored desne stative Bajkovićevog gola. Prva prava prilika na meču.

1. minut - Krenula je lopta sa centra. Lamin Dijara je "izgoreo" ne bi li došao do jedne lopte. Igra mu se večeras, to je očigledno.

19.00 - Ta koreografija Delija koju pomenusmo izgleda ovako: Cela tribina je prekrivena crvenom bojom dok po sredini FK CZ. Više nije potrebno objašnjavati napor Delija da njihovi miljenici imaju podršku za pamćenje.

18.58 - Atmosfera pred početak meča podseća na 100. derbi. Verovatno meč koji se najviše pamti kod pristalica oba kluba.

18.57 - Neviđeni broj policijaca obezbeđuje tunel kojim igrači izlaze na teren. Fudbaleri se očekuju svakog trenutka na travi "Marakane".

18.54 - Već se naziru tragovi koreografije koje spremaju Delije. Videćemo šta su organizovali ovog puta Zvezdini navijači. Na stadionu je više ljudi nego na prethodnom okršaju večitih.

Stižu i timovi. Šok! Avram Grant je ostavio Lazara Markovića na klupi. Da li se kocka svestan štihova koje ima ili je pucao sebi u glavu? Umesto njega igra Vukić, čime je pojačan vezni red. Kod Zvezde nema iznenađenja. Tošić je stisnuo zube i zauzeo mesto u prvih 11. 

18.21 - Izlaze na zagrevanje i navijači Zvezde. Frenetičnu podršku dobijaju sa tribina. Sad ili nikad! Tao izgleda razmišljaju navijači Zvezde. Čak i Zapad i Istok stojeći bodre "crveno-bele" na zagrevanju. Atmosfera sve usijanija...

18.20 - Grobari su se ujedinili! Jug skandira "Ivan!", "Zabranjeni" uzvraćaju "Perović!" Pesma u spomen na nedavno poginulog mladića Ivana Perovića koji je ubijen u sukobu dve pomenute frakcije i koji je bio član "Zabranjenih".

18.11 - Na zagrevanju je već golman Partizana Vladimir Stojković koji se zagreva kod gola na južnoj tribini. Sa Severa, Zapada i Istoka stižu povici "Mustafa, Mustafa" na njegov račun. "Grobari" mu daju podršku, on im uzvraća apaluzom.

18.09 - Sever je već skoro pun. Dobro "grmi" tribina sa Zvezdinim najvatrenijim navijačima... Na suprotnoj strani, "Grobari" koje kontroliše "Alkatraz" popunjavaju južnu tiribnu, dok je suprotna frakcija "Zabranjeni" ograđena u "kavezu" između Istoka i Juga. Potpuno su izolovani od obe tribine. Obe grupe partizanovih pristalica jako pevaju i ne zaostaju za "Delijama".

18.00 - Kucnuo je čas. Prvi prolećni okršaj večitih rivala. Odavno pred derbi Crvene zvezde i Partizana nije vladalo ovakvo interesovanje. Karte su planule, očekuje se dupke puna Marakana. Sve je spremno za spektakl. Spektakl, koji ima malo ko na svetu i kojem ni silne kritike i optužbe nisu ubile veličinu.

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA