Osveta Đokovića! Pobeda nad Nišikorijem i plasman u finale Pariza!

 
  • 8

U finalu će naš teniser igrati protiv Miloša Raonića, koji je u tri seta slavio protiv Tomaša Berdiha- 6:3, 3:6, 7:5

Đoković će se boriti za novi trofej! Najbolji teniser sveta pobedio je Japanca Keija Nišikorija u polufinalu Mastersa u Parizu rezultato, 6:2, 6:3.

Naš teniser se "osvetio" Japancu za poraz u polufinalu US opena, i ujedno više nema negativan skor sa njim - sada je 2:2.

U finalu u nedelju, naš teniser će igrati protiv Miloša Raonića, koji je u tri seta slavio protiv Tomaša Berdiha- 6:3, 3:6, 7:5.

Nišikori je posle nepunih 16 sati opet morao na teren posle teškog četvrtfinala, posle kog je obezbedio svoje mesto na završnom Mastersu u Londonu. Umor i problemi sa ramenom Japanca znatno su doprineli da dobro raspoloženi Novak brzo obezbedi plasman u finale.

Posle par dužih razmena na početku meča bilo je očigledno da je Nole spremniji ušao u meč. Nišikori je za 15 minuta napravio pet neiznuđenih greškaka. Nole je bio dovoljno agresivan, ali je presudan momenat bio taj što mu je Japanac omogućavao da nameće ritam. U gemu kada je naš teniser napravio je prvi brejk, Nišikori je zbog rovitog vramena imao jako slab servis, koji je Nole lako napadao.

Terao je Đoković na greške Japanca, i diktirao je igru od tog prvog brejka, a prvi set je osvojio još jednim brejkom.

Identičan početak bio je i u nastavku - u istom, četvrtom gemu je najbolji teniser sveta oduzeo servis i krčio put ka pobedi.

Jedini momenat koji je donekle mogao da pokvari utisak sa meča je rasprava Đokovića sa sudijom, koji ga je, bez prethodne sugestije, pri servisu direktno opomenuo za pauzu koju je napravio između dva servisa u momentu kada je spašavao treću uzastopnu brejk loptu Japanca u sedmom gemu.

Ðoković je ovom pobedom povećao prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera, a odbranom titule u Parizu bi prednost mogla da iznosi oko 1.000 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA